Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zatresla se Hrvatska

Čitatelji o potresu: 'Bilo je strašno, svi smo skočili i sakrili se pod stol'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jak potres zatresao je sjeverozapad Hrvatske. Javljaju nam se čitatelji više gradova koji su ga osjetili.

Jeste li i vi osjetili potres? Svoja iskustva i fotografije pošaljite nam na moj.report@novatv.hr

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna OČEVID U TIJEKU Teška prometna nesreća u Ogulinu, poginuo pješak Marinko Sabljak NEZAPAMĆENE SUŠE Voda iz jezera ipak sačuvala urod ogulinskog kupusa: "Skupo je i teško..."

Potres magnitude 4.6 pogodio je sjeverozapad Hrvatske. Osjetio se u Ogulinu, Zagrebu, Petrinji, Rijeci, Crikvenici...

>> Jak potres magnitude 4.6: Epicentar kod Ogulina, osjetio se i u Zagrebu

'Živim u gradu Rijeci i ležao sam i gledao TV kada sam osjetio potres i to dva puta. Bilo je jako neugodno, pogotovo drugi put. Baš sam ga jako osjetio jer je zgrada mirna i 3. kat je! Stvarno čovjeka uhvati strah kada se desi ovakva prirodna pojava', napisao je čitatelj iz Rijeke.

'Javljam se iz Rakovice, i kod nas se jako zatreslo, taman smo imali ručak i svi tanjuri su počeli zveckati a luster se zaljuljao, svi smo skočili i sakrili se ispod stola', napisao je čitatelj iz Rakovice. Dodaje kako štete nema, 'ali se cjeli kraj dobro zaljuljao'.

'Osjetila sam potres u Crikvenici. Tresao mi se stol i čuo se tupi zvuk kao da vjetar tuče u kuću. Nama nije bilo strašno, a nadam se ni ostalima', napisala je čitateljica Kristina iz Crikvenice.

'Podrhtavanje tla se osjetilo i u Puntu na otoku Krku. Nije bilo jako, ali dovoljno da se ljudi naježe i prestraše. U naselju Buka se možda najviše osjetilo, a i u Malinskoj 20 km dalje se također osjetilo', napisao je čitatelj s Krka.

'Taman sam ručao, i osjetim podrhtavanje tla, stakla i ormarića sa čašama. Nisam baš reagirao burno, ali sam vidio da mi je zid na kući popucao', javio nam je čitatelj Davorin iz Ogulina.

'Sjedila sam na kauču i pisala nešto na kompjuter, i onda se počelo tresti. Moje dvogodišnje dijete je spavalo, a ja sam potrčala prema njoj jer sam mislila: to je to, jedna od mojih najgorih noćnih mora se ostvaruje. Srce mi se uzlupalo. Još uvijek sam pod dojmom i u šoku', napisala je čitateljica iz Petrinje.

'Javljam vam se iz Novog Vinodolskog. Za vrijeme potresa bila sam u kući i stajala sam u sobi. Bilo je strašno, zidovi, ormari i kreveti su se počeli tresti i samo sam pala na krevet. Nikada u životu nisam osjetila jači potres od ovoga danas', napisala nam je čitateljica Iva Delić iz Novog Vinodolskog.

'U Kninu se jako osjetilo. Trajalo je 10 sekundi i dobro je proljulalo', napisao je Ivan iz Knina.

'U Zagreačkom kvartu Stenjevac potres se popriličo osjetio. Živim na trećem katu zgrade i tresao se laptop, figurice, pa čak i krevet. Na sreću nema nikakvih oštećenja', napisala je čitateljica Dijana iz Zagreba.

'I u Dugoj Resi se zatreslo. Trajalo je nekoliko sekundi, ormar sa staklenim vratima je zazveckao, rekla sam suprugu: potres i pogledala u luster, nije se micao. U svakom slučaju neugodno, ne ponovilo se nigdje', javila nam je čitateljica Marica.

'Sjedila sam u kuci za stolom i pila kavu. Odjednom sam osjetila kako mi se noge tresu i salice po stolu. Odmah sam potrčala da vidim djete koje je spavalo da vidim je li dobro. Uhvatio me strah, prvi put sam osjetila potres. Izašla sam i pogledala je li sve na svom mjestu. Nema štete, samo je strah ušao u kosti', napisala nam je čitateljica.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene