Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Međunarodni dan dječje knjige

'Čitaj mi!' - 15 minuta na dan za vječnu ljubav prema knjizi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kampanja 'Čitaj mi!', koja je započela baš na Međunarodni dan dječje knjige, roditeljima poručuje kako je dovoljno samo 15 minuta dnevno čitanja djeci naglas, a kako bi se kod njih probudila ljubav prema knjizi.

Međunarodni dan dječje knjige obilježava se u čast danskog književnika Hansa Christiana Andrersena, koji je rođen upravo drugog dana mjeseca travnja.

Pročitajte i ovo Joe Biden Otkriveno u knjizi Za neke stvari očito još nije prestar: "Dobar seks" tajna je dugog i sretnog braka Joea Bidena PR oglas Uspješno provedena kampanja „Ima sreće za sve“ trgovačkog lanca Tommy „Svako dijete ima pravo odrastati u obitelji“

7 posto vrtićke djece kod kuće bez ijedne slikovnice

Čitanje naglas i početak kampanje 'Čitaj mi!' promovirano je u knjižnici Bogdana Ogrizovića uz djecu iz Dječjeg vrtića 'Različak' i Centra 'Slava Raškaj', kojima su UNICEF-ova ambasadorica dobre volje Maja Vučić, glumac Filip Jurčić i dječja spisateljica Željka Horvat Vukelja pročitali nekoliko kratkih priča.

'Djeci se može čitati od samog rođenja, u početku je to samo listanje, gledanje slika i pjevušenje, no već se time ostvaruje bliskost roditelja i djece, te potiče njihov emocionalni i kognitivni razvoj' , rekla je Đurđica Ivković iz UNICEF-a Hrvatska, jednog od organizatora kampanje. Ivković je rekla kako je nedavno veliko istraživanje pokazalo da je samo 25 posto roditelja čitalo djetetu mlađem od šest mjeseci, a čak sedam posto djece vrtićke dobi kod kuće nemaju niti jednu slikovnicu.

'Cilj nam je kroz kampanju, letke i druženja u knjižnicama upoznati roditelje i cijelu zajednicu s dobrobitima ranog čitanja, te omogućiti da svako dijete dobije slikovnicu.'

Osim UNICEF-a organizatori kampanje 'Čitaj mi!' su Hrvatsko knjižničarsko društvo, Hrvatsko pedijatrijsko društvo, Hrvatsko čitateljsko društvo i Hrvatska udruga istraživača dječje književnosti, a pokrovitelj Ministarstvo socijalne politike i mladih.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene