Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Gorivo pretovareno

Cisterna uklonjena s autoceste: Promet i dalje obustavljen

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iz cisterne je nakon prevrtanja iscurilo nešto goriva, ali su vatrogasci brzom intervencijom spriječili da količina bude veća. U tijeku je čišćenje kolnika.

Uklonjena je cisterna koja se u četvrtak predvečer prevrnula kod odmorišta Draganić na autocesti A1 od Karlovca prema Zagrebu te je u tijeku čišćenje kolnika, zbog čega je promet tom dionicom još obustavljen.

Pročitajte i ovo Karlovac: Olupina auta u kojem su stradali migranti - 1 Užas na autocesti Podignuta kaznena prijava zbog strašne nesreće na A1: Objavljeno tko je vozio i u smrt odveo troje ljudi Karlovac: Olupina auta u kojem su stradali migranti - 1 Policija ne otrkiva mnogo Novi detalji stravične nesreće na A1: Otkriveno tko od migranata najviše surađuje

U karlovačkom Centru 192 jutros se doznaje da je sadržaj cisterne tijekom noći pretovaren, a cisterna podignuta i uklonjena s prometnice.

Drama na autocesti: Prevrnula se cisterna s gorivom

Djelatnici karlovačke Javne vatrogasne postrojbe još uvijek su na mjestu događaja, a kako kaže zamjenik zapovjednika Robert Hranilović, pružaju pomoć ovlaštenoj tvrtki iz Rijeke za sanaciju terena.

Naime, iz cisterne je iscurilo nešto diesel goriva koje je cisterna prevozila, iako su vatrogasci brzom intervencijom sinoć spriječili da ta količina bude znatno veća i da bitno teže onečisti okoliš.

Obustavljen promet

Na pitanje o uzroku nesreće i odgovornosti za nju u Centru 192 kažu da su kroz očevid izuzeti tragovi, te se tijekom dana očekuju i nalazi državnog vodopravnog inspektora i inspektora za zaštitu okoliša i cestovnog prometa, koji su također bili na očevidu. Slijede vještačenja i kriminalističko istraživanje.

Zbog prevrnute cisterne na 32. kilometru autoceste A1 jučer je od 17.15 sati obustavljen promet dionicom od Karlovca prema Zagrebu. Vozila koja dolaze iz smjera Splita, odnosno Rijeke, isključuju se na čvoru Karlovac i put prema Zagrebu, kako javlja HAK, nastavljaju starom karlovačkom cestom, dok u smjeru Karlovca promet autocestom teče nesmetano. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene