Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pitanje je do kad...

Cijene goriva konačno idu dolje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon novog niza poskupljenja goriva s olakšanjem je dočekana vijest o novim, nižim cijenama goriva. Najprodavaniji Eurosuper 95 plaćat ćemo po cijeni od 11 kuna i 10 lipa.

Gorivo konačno pojeftinjuje. Benzin za 13 lipa, a dizel za 5 lipa. Nova cijena najprodavanijeg Eurosupera 95 od utorka će biti 11 kuna i 10 lipa, a eurodizela 10 kuna 33 lipe.

Pročitajte i ovo Poskupljuje gorivo, ilustracija - 2 Loše vijesti Dnevnik Nove TV doznaje: Ponovo rastu cijene goriva, probija se psihološka granica Slika nije dostupna LIJEPA UŠTEDA Dobre vijesti za vozače: Od ponoći bi gorivo trebalo poprilično pojeftiniti

Loživo ulje poskupljuje za 4 lipe, a plavi dizel za 14 lipa. Nešto niže cijene goriva odraz su stanja na mediteranskom tržištu, ali i tečaja dolara koji je povoljniji za obračun. Analitičari sve teže prognoziraju kako će se cijene nafte kretati u budućnosti. Najviše ovise o burzovnim špekulantima, ali i svjetskim događajima koji diktiraju tempo cijena.

>> Grčić: Vlada neće intervenirati sve dok cijena goriva ne prijeđe 12 kuna

'Bojim se da će ovo što se sada događa, ovi protesti u arapskim zemljama, muslimanskim zemljama, te demonstracije protiv Amerike, opet će se koristiti kao element za povećanje cijena. Bojim se da će nam u idućem razdoblju cijena opet nešto porasti', rekao je analitičar Davor Štern.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene