Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rastu cijene stanova

CIJENA OBNOVE STUDENTSKIH DOMOVA Više od 4.000 studenata tražit će privatan smještaj

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zbog obnove najvećih studentskih domova više od 4.000 studenata tražit će privatan smještaj. S većom potražnjom, rastu i cijene.

Studentski smještaj u Zagrebu također poskupljuje. Naime, zbog obnove najvećih studentskih domova više od 4.000 studenata tražit će privatan smještaj. S većom potražnjom, rastu i cijene.

Pročitajte i ovo Skupi kvadrati - 4 Nije na obali Visoku cijenu mnogi su spremni platiti: "Od grada u koji nitko nije htio otići, napravili su grad u koji svatko želi" Cijene nekretnina - 3 Hrvatska je rekorder "Čim se iskopa rupa, prodaju se svi stanovi": Stručnjakinja otkriva hoće li cijene nekretnina i dalje rasti

Studentske sobe zjapit će prazne najmanje do Božića. Prve lopate u studentske domove na Savi i Cvjetnom naselju stižu idući tjedan, s mjesec dana zakašnjenja. A studenti se do zime za smještaj moraju sami pobrinuti.

'Vjerojatno ću ili tražiti Šaru ili ću tražiti stan. Jer ja sam iz Karlovca, meni je blizu, ja mogu i putovati', rekao je student Josip.

Poništen natječaj za obnovu studentskih domova, studenti bijesni

Rezultati natječaja će za koji dan, ali i prije početka akademske godine u Zagrebu je teško pronaći stan. Rastu i cijene, jer smještaj će tražiti 4000 studenata više nego inače.

'Možemo reći 50 eura nego što je bilo prošle godine, najjeftiniji stanovi se kreće od 200 eura na više. ali takvih da nešto vrijende više nema tako da je tu neka realnost 300, 350 eura', pojasnio je Boro Vujević iz Agencije za promet nekretninama. 

Stručnjaci upozoravaju iznajmljivat će se lošiji smještaj, čak i u mjestima izvan Zagreba. Studenti će za to dobiti 400 kuna subvencije.

Plan je u iduća četiri mjeseca postaviti energetski učinkovite fasade na Studentski dom Stjepan Radić, nove parkete, prozore, vrata, postaviti hladnjak u svaku sobu, projekt je vrijedan 300 milijuna kuna. No zbog poništenog natječaja obnova počinje sa zakašnjenjem. A nakon što se privremeno snađu, jer moraju, studenti će život u novima sobama ipak plaćati nešto skuplje od dosadašnjih 300 kuna.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene