Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Jedino mi poskupljujemo

Cijena nafte u svijetu pala za 4 posto

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Cijene sirove nafte na robnoj burzi u New Yorku - NYMEX, u utorak su pale za više od tri dolara za barel nakon što cijena nije uspjela prijeći razinu tehničke potpore od 75 dolara za barel.

Nafta je pojeftinila za 4,1 posto, što je prvi pad cijene u posljednjih šest dana. Ranije je dosegla cijenu od 75 dolara, slijedom izvješća Conference Boarda o rastu povjerenja potrošača u kolovozu, kako se smanjuje zabrinutost za izglede na tržištu rada. Sirova nafta za isporuku u listopadu pojeftinila je za 2,93 dolara, ili 3,9 posto, na 71,44 dolara za barel u 13.38 sati po lokalnom vremenu u New Yorku. Cijene nafte u ovoj su godini zabilježile rast od 60 posto.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna DOSEGLI SMO 'DNO' 'Dodatnim padom cijena nafte ruši se Pariški sporazum i cijela strategija EU' Slika nije dostupna Strmoglavi pad Evo što možemo očekivati ako cijena nafte nastavi padati!

>> Poskupjelo gorivo: Cijene ponovno preko 8 kuna!

'Imali smo kratki rast na naftnim tržištima u posljednjih nekoliko dana trgovanja, i vidjeli smo slabljenje dolara, tako da nesposobnost tržišta sirove nafte da stupi na višu razinu s takvom vrstom pozadinske potpore govori o njegovoj tromosti', ocijenio je za Bloomberg News, Tim Evans, energetski analitičar tvrtke Citi Futures Perspective iz New Yorka. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene