Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Mimi, hvala ti za sve!

U 30 godina Mislav Bago odradio je posla za tri radna vijeka: "Tvoja redakcija čut će te i dalje"

Aktualno Galerija Mislav Bago - 4 Mislav Bago - 4 Foto: DNEVNIK.hr Mislav Bago - 2 Mislav Bago - 2 Foto: DNEVNIK.hr Mislav Bago - 3 Mislav Bago - 3 Foto: DNEVNIK.hr +0 Mislav Bago - 1 Galerija 1/4 >>
Preminuo je dragi kolega i prijatelj, urednik i reporter Mislav Bago. U prvom redu hrvatskog novinarstva ostaje praznina. Mislav je bio jedan i neponovljiv, srčan i zanimljiv. Reporterka Dnevnika Nove TV Barbara Golja donosi priču o Mislavu Bagi.

Napustio nas je dragi kolega i prijatelj, novinar i urednik Mislav Bago. U 30 godina odradio je posla za tri radna vijeka. Rijetko umoran, nikad nije odustajao i ništa nije bilo teško. Na Markovom trgu, uživo, u studiju, na terenu i sve dok ne bi dobio ono za što je gorio - odgovor na pitanje.

U potrazi za odgovorima bio je neumoljiv, a iza njega ostaju brojni pamtljivi intervjui, kao onaj s bivšim premijerom Ivom Sanaderom
ili onaj s Božom Petrovom. Neutješna potraga za istinom obilježila je njegovu karijeru.

Pamte se i njegovi intervjui s premijerom Andrejem Plenkovićem, nakon kojih su njegovi gosti nerijetko ostajali bez riječi, bez odgovora na njegova oštra i brza pitanja. 

Tri puta dobitnik nagrade Hrvatskog novinarskog društva, 2006. novinar godine za intervjue s bivšim premijerima, 2013. regionalni novinar godine.

Pročitajte i ovo Izjave Mislava Bage - 1 Preminuo u 49. godini Mislav Bago - snaga i veselje redakcije Dnevnika Nove TV: Ovo su njegove izjave koje se pamte

Pročitajte i ovo Mislav Bago - 3 Velikan televizije Oprostiti se od Mislava Bage težak je zadatak, uvijek je na ekranu i iza njega davao sto posto sebe

Pamtimo i intervju koji je držao sa predsjednikom države Zoranom Milanovićem, u kojem ga je direktno upitao: "Vrlo pristojno razgovaram s vama, ja to ne doživljavam ništa ozbiljno, ali vi razgovarata jednim riječnikom - dečka s Trnja". Milanović je optužio Bagu da želi prisvojiti intervju za sebe.

Pamtljiv je i po intervjuima s guvernerom Borisom Vujčićem, u kojem je izjavio, komentirajući aktualno stanje u državi: "Došli smo do plafona, i više ne možemo rasti. Koliko mi možemo ovako funkcionirati - kao ekonomija, i kao društvo..."

Za vrijeme izbora, lokalnih i nacionalnih, ostaje upamtljiv njegov angažman i energija, s rečenicama poput: "Dobra večer, ja sam Mislav Bago, i sljedeće sate vodit ću vas kroz izbornu noć. Vidjet ćete tko je pobjednik, a tko gubitnik".

Također, stručno i profesionalno moderiranje najbitnijih političkih debata i rasprava, među najmoćnijim političarima u Hrvatskoj, postalo je zaštitni znak njegovog truda i zalaganja. "To je sad postalo hodočašće od sučeljavanja, ali još par dana, par sati i gotovo", komentirao je jednom prilikom.

Uvijek je bio spreman pomoći kolegama. "Živiš od izbora do izbora, jednom je Milan Bandić pokojni rekao da, kad završe izbori, odmah misliš o sljedećima, i tako odmah počneš razmišljati o sljedećima, a mi smo ipak zemlja izbora", rekao je Mislav Bago kolegici Valentini Baus. 

"Nemam ti kaj reć više", rekao je nakon jedne reportaže. Mislave, Ti si rekao i više nego dovoljno. A tvoja redakcija čut će te i dalje...

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene