Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Nema mjesta panici'

Čička Poljana: Vodostaj i dalje u porastu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Čičkoj Poljani razina vode i dalje raste.

Razina vode u Čičkoj Poljani i dalje raste, a na sifonu Odra trenutno iznosi 346 centimetara, što je za 21 centimetar više nego prošle godine, priopćili su danas iz velikogoričke Gradske uprave.

Pročitajte i ovo Dunav Nema ugroze za stanovnike Vrhunac vodenog vala Dunava tek se očekuje: Vodostaj će značajno porasti Slika nije dostupna Odsječeno 80 kuća Čička Poljana: Stanje i dalje teško, vodostaj prešao kritičnu točku!

Mještani tog naselja velikim su dijelom komunikacijski odsječeni te je organizirana podjela hrane, vode i ostalih potrepština. Za podjelu paketa velikogorički Stožer za zaštitu i spašavanje je zatražio dva vojna kamiona s vozačima, budući da je razina vode u naselju previsoka za vatrogasna vozila kojima raspolaže.

Na prometnici koja iz smjera Novog Čiča vodi u Čičku Poljanu vodeni preljevi su nasuti šljunkom i potrebnim materijalom te je na taj način omogućena normalna komunikacija osobnim vozilima do Stare škole.

Voda na cesti: Najugroženijima se dijeli kruh i voda

Načelnik Stožera Stjepan Kos ističe kako je situacija ozbiljna, ali i upozorava da nema mjesta panici. Mještane Čičke Poljane zamolio je da se ponašaju u skladu s uputama, napominjući da vatrogasna društva i dalje dežuraju te podižu zečje nasipe ispred ugroženih kuća.

Do sada nije bilo organizirane evakuacije stanovništva. Ukoliko će biti potrebna, ističu u Stožeru, uz Osnovnu školu u susjednoj Vukovini osiguran je i smještaj u Centru za odgoj i obrazovanje djece i mladeži koji je stavio na raspolaganje svoje smještajne kapacitete.

Grad Velika Gorica i ovim putem moli sve zainteresirane donatore da svoje donacije ostvaruju isključivo putem velikogoričkog Crvenog križa i distribucijskog centra smještenog u Novom Čiču. (01/6221318; 098/247040), stoji u priopćenju. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene