Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Provjerili smo

ČETVRT STOLJEĆA OD MEĐUNARODNOG PRIZNANJA - U kakvoj državi danas žive mladi?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Provjerili smo što nakon 25 godina od međunarodnog priznanja misle mladi - u kakvoj državi danas žive.

S danas navršenih 25 – Ivan Antunović, student Kineziološkog fakulteta je vršnjak Hrvatske. Iz svoje studentske sobe prisjetio se - 15. siječnja 1992. Važnog datuma za svoju obitelj, ali i za cijelu državu.

Pročitajte i ovo Predsjednik Zoran Milanović s predstavnicima Mreže mladih Hrvatske - 1 Na sastanku s predsjednikom Iz Mreže mladih Hrvatske podsjetili na svoj zahtjev: "Savjet mladih RH ne bi smio imati ovlast koordinirati rad ostalih udruženja mladih" Ris na području Parka prirode Učka Lijepo iznenađenje U Parku prirode Učka snimljena je rijetka "velika zvijer": Ova divlja životinja na tom području nije viđena desetljećima

"Tata me uvijek zezao kad sam bio manji da mi je na taj došao Franjo Tuđman da me digao u zrak i da je zapravo bilo nešto posebno, ja sam u to vjerovao dok nisam ušao u pubertet i shvatio da me zapravo muljao", ispričao je Ivan.

Njegovi vršnjaci o povijesnom danu za Hrvatsku malo znaju. Što i ne čudi, jer o hrvatskoj povijesti u školama se uči tek na kraju osmog razreda. A u školske klupe sjeda sve manje đaka. U četvrt stoljeća u hrvatskim rodilištima izgubljen je grad gotovo veličine Knina. Vlada želi pomoći podizanjem porodiljne naknade na 4.000 kuna.

Hrvatsku danas grade mladi i uspješni ljudi poput Saše Miklošića. Na čelu je tima koji je proglašen među najboljim startupovima u Europi. No posao mu otežava hrvatska birokracija. "Poduzetnička klima nije najbolja ali ide prema boljem, imamo puno akceleratora inkubatora i tehnoloških parkova, stanje se popravlja", rekao je Saša.

Prema boljem ide broj nezaposlenih. Bez posla je 242.566 osoba. Prije 25 godina - bilo ih je 266.568. Burze rada najviše se boje mladi.

"Mislim da ću uspjet u životu. Što god bude, ja sam spreman na sve", rekao je Ivan, a na pitanje gdje vidi Hrvatsku za 25 godina, odgovara: ''Ja sam vječiti optimist i Hrvatsku vidim kao lidera EU"

U boljoj budućnosti - to je njegova vizija bolje Hrvatske.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene