Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nagodili se

Četvero optuženih posrednika priznali kupoprodaju ispita na Medicini

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Od 11 optuženih za kupoprodaju ispita na Medicinskom fakultetu u Zagrebu njih četvero je priznalo krivnju i nagodilo se s USKOK-om, doznaje se na Županijskom sudu.

Riječ je uglavnom o posrednicima preko kojih su studenti dolazili do prvooptuženog profesora Zlatka Kelovića, koji je za ispite, po tvrdnjama iz optužnice, uzimao od 500 do 2000 eura.

Nakon priznanja i nagodbi dvoje optuženika je na današnjoj sjednici optužnog vijeća osuđeno na uvjetne kazne, a dvoje na šest mjeseci zatvora koji im je zamijenjen radom za opće dobro na slobodi. Novo ročište na kojem će se odlučivati o osnovanosti optužnice za ostale optuženike, među kojima je i Kelović, te suprug i sin bivše zamjenice glavnog državnog odvjetnika Božo i Hrvoje Lončar, sutkinja Renata Miličević zakazala je za svibanj.

Pročitajte i ovo Ilustracija U više država Trojica Hrvata prošvercala stotine kilograma droge po Europi, USKOK otkrio kako su to učinili Ilustracija Istraga Akcija USKOK-a u Splitu, pod istragom tri osobe

>>Policija i USKOK na Ekonomskom fakultetu u Osijeku: Privedeno 39 osoba!

U optužnici, podignutoj krajem prošle godine, Kelovića se tereti da je kao profesor na katedri za anatomiju organizirao razgranati koruptivni lanac. On je, tvrde u USKOK-u, u rujnu 2012. za novčanu naknadu studentima omogućio prolazak na ispitu iz anatomije, a u 'koruptivnu hobotnicu' uvukao je asistentice i službenike na katedri.USKOK je Kelovića i druge danima nadzirao, a prikupljeni dokazi koji čine više od tisuću stranica spisa, rezultat su brojnih 'posebnih dokaznih radnji' poput prisluškivanja mobitela.(HINA)
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene