Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Najbrže rastuća općina

Četiri mnogobrojne obitelji na Viškovu krstile su svoju djecu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Posebno svečana bila je ova nedjelja na Viškovu - tamošnju Crkvu danas su napunili dječji osmijesi.

Čak četiri mnogobrojne obitelji krstile su svoju djecu. Tako se još jednom potvrdilo da je općina Viškovo najbrže rastuća u Hrvatskoj.

Pročitajte i ovo Dijete, ilustracija Zlostavljano najmanje 4815 djece Portugalska crkva isplatit će odštete žrtvama seksualnog zlostavljanja Čuvari Kristova groba Velika tradicija U Betini se održava običaj čuvanja Kristova groba: Pazi se na svaki detalj, a biti dio toga posebna je čast

Velik je dan za obitelj malene Gabrijele. Kao i za još tri obitelji, koje su također krstile svoju djecu. Svi u istoj Crkvi na Viškovu, a sakrament krštenja primili su od nadbiskupa Ivana Devčića. 'Narod bez djece je narod bez budućnosti', rekao je Devčić.

Sva ova djeca potječu iz mnogobrojnih obitelji. 'Krstimo peto dijete i Bogu hvala, nadam se ne i posljednje', rekao je Vito Višnjić, otac danas krštenog Petra.

'Danas krstimo peto dijete, Gabrijelu', rekao je Vladimir Sušanj, Gabrijelin otac. 'Jedno dijete šesto i jedno dijete sedmo. To su obitelji koje nemaju straha od budućnosti', kaže Devčić.

>> Biblijski prizori: Krštenje na rijeci Dravi

Kao ni od teške financijske situacije. 'Kroz život možemo ići s digitronom, matematički proračunato i onda će biti sigurno jako teško. Možemo ići sa krunicom s osloncem na Gospodina i onda će sve to imati drugu dimenziju', kaže tata Vito.

'Moji su mali, po godinu i pol razlike, svi po malo pomognu. Ali vidimo, kako se mi otvaramo milosti božjoj tako da dolazi materijalno i da ništa ne fali', kazao je Vladimir. Dok Vladimir radi, kod Vite je drugačija situacija.

'Supruga je na porodiljnom, a ja sam sretno nezaposlen', kaže Vito. No, ništa im kažu, ne nedostaje, jer su skromni. Ispunjeni su i blagoslovljeni ljubavlju svoje djece.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene