Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Motiv i dalje nepoznat

Četiri godine prošle od atentata na Ivu Pukanića

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Četiri su godine prošle od atentata na Ivu Pukanića u središtu Zagreba. Premda su neposredni izvršitelji ili osuđeni ili čekaju presudu, stvarni naručitelj ubojstva i njegov motiv još uvijek nisu sasvim jasni.

Na današnji dan prije četiri godine u središtu Zagreba izvršen je atentat na suvlasnika Nacionala Ivu Pukanića, pri čemu je život izgubio i njegov suradnik, Nacionalov marketinški stručnjak Niko Franjić

Pročitajte i ovo Bombardiranje Gaze se nastavlja Povećan rizik Zabrinjavajuće upozorenje: "Cijeli Bliski istok mogao bi završiti u plamenu" Slika nije dostupna Milovanoviću 40 godina Joca Amsterdam i pravomoćno oslobođen optužbi za ubojstvo Ive Pukanića

>> Ekskluzivno: Snimka s mjesta eksplozije

Smrtonosna eksplozija šokirala je Hrvatsku, tadašnji predsjednik Stjepan Mesić ustvrdio je da je 'terorizam ušao na ulice glavnog grada Hrvatske', dok je tadašnji premijer Ivo Sanader rekao da neće dozvoliti da Hrvatska postane Bejrut.

Javnost je ubrzo počela nagađati o motivima zbog kojih je suvlasnik Nacionala ubijen, pogotovo zato što je i nekoliko mjeseci prije napada tvrdio da ga je netko pokušao ubiti. Premda je dio neposrednih izvršilaca u međuvremenu na sudu u Zagrebu osuđen na ukupno 150 godina zatvora, ni motiv ni naručitelj ubojstva do današnjeg dana nisu otkriveni.

Na beogradskom sudu još uvijek traje proces protiv Sretena Jocića, Željka Milovanovića i Milenka Kuzmanovića, također optuženih za Pukanićevo ubojstvo. Optužnica tereti Sretena Jocića, poznatijeg po nadimku Joca Amsterdam, da je bio organizator zločinačke skupine koja je izvršila ubojstvo, nakon što je sa 'za sada neidenticiranom osobom' postigao dogovor da za 1,5 milijuna eura ubije vlasnika 'Nacionala'.

Inače, sam tjednik 'Nacional' prije nekoliko je mjeseci prestao izlaziti.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene