Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poplava u pet minuta

Ceste u okolici Požege opet pretvorene u rijeke

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Obilna kiša koja je između 17,30 i 18 sati pala na širem području Požeštine stvorila je velike probleme mještanima Vidovaca. U tamošnjim ulicama Orljavskoj, Ferićevoj i Sv. Valentina voda se izlila po dvorištima i vrtovima.

U roku pet minuta su, zbog obilne količine kiše i slivenih voda, ceste pretvorene u rijeke.

Pročitajte i ovo Poplava u Indiji Najavljeni novi odroni Bujična poplava usmrtila 14 osoba, 102 još se traže: Voda je srušila kuće i mostove, oštetila vojnu bazu i potopila aute Katarina Jusić, novinarka Nove TV Štete na Krku i u N. Vinodolskom Poplavljeni podrumi, garaže, trgovine: "U 10 minuta je buknulo sa svih strana, iz jedne sobe, kroz vrata"

Voda koja se slila s brda u korito potoka nije mogla protjeći te se izlila na cestu i u dvorišta mnogih mještana te napravila ogromnu štetu, prenosi portal 034.

"Odjednom se s brda slila velika količina vode koju potoci ne mogu progutati. Ne pamtimo da se sve tako brzo odigralo, gotovo za pet minuta sve je već plivalo. Spašavamo stvari iz prizemlja jer se bojimo da će nam se ponoviti scenarij iz 2014.", kažu nam ogorčeni mještani Vidovaca.

"Uredno plaćamo vodnu naknadu, a kad se ovako nešto dogodi nikoga nije briga", dodaju ljutito.

Cestama na tom području prometuje se otežano zbog vode koja prelazi preko kolnika, a mještanima na terenu pomažu vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe Požega i DVD-a Požega kojih je na terenu više od 30.

Doznajemo da je vodeni val zbog obilne kiše zahvatio još neka naselja na pleterničkom i kutjevačkom području, a u nekim je naseljima padao i led.

"Voda je 'roknula' te nanijela pijeska,blata i svega. DVD je učestvovao s 12 svojih ljudi, po redosljedu kako smo dobivali dojave. Po redu smo pomagali ljudima", izjavio je za Novu Tv Nikica Luladžić, predsjednik DVD-a Požega. 

Jedan od pripadnika požeškog DVD-a, Mile Raič, potvrdio je da opasnosti više nema. "Sutra nas čeka najteži dio posla, čišćenje svega što je bujica s brda nanijela, ispumpavanja te ostali sanacijski poslovi", izjavio je Raič.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene