Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U 10 godina poginulo 110 ljudi

Ovo je 'cesta smrti' u Kaštelama!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
110 poginulih u deset godina - to je crni rezultat ceste Split-Trogir koja je dio Jadranske magistrale.

20-ak kilometara ceste kroz Kaštela među najopasnijim je crnim prometnim točkama Hrvatske. Cesta se počela proširivati iz dvotračne u četverotračnu prije šest godina. Dovršen je manji dio, a na dionici u radovima vozi se slalom između znakova i pregrada. Što će biti u sezoni?

Pročitajte i ovo Teška prometna nesreća kod Dugopolja Kaos u Dalmaciji Strava na A1: Auto se prevrnuo na krov, poginuo otac, majka i dvoje djece u bolnici Požar u napuštenim barakama bivše tvornice Jugovinil - 2 vatrogasci na terenu Gori u Kaštelima: Izbio požar u napuštenim barakama Jugovinila

>> Ovo je jedna od najopasnijih cesta na svijetu

Državna cesta je dio Jadranske magistrale, poveznica sa jugom zemlje. Plan je bio da se dvotračna cesta proširi u četiri trake. No, 20-tak kilometara ceste gradi se šest godina i nije ni blizu kraju, a ljudi ginu. Crna je točka Hrvatske i prava je klopka. Završeno je samo prvih 4 kilometra od Splita. Potom je par kilometra zbog neotkupljene zemlje netaknuto. Onda kreću radovi i preusmjeravanja prometa lijevo desno. Između svjetala i plastičnih branika vozi se pravi slalom.

Navodno su radovi u tijeku, ali na kilometarskom gradilištu zapravo tek pokoji radnik i bager. Hrvatske ceste su investitor. Imaju objašnjenja, kažu, dionica je zahtjevna. Tu je i problem otkupa zemlje. No, svima je jasno da novca nema pa radovi stoje. Od nove Vlade i nove uprave Hrvatskih cesta čeka se pomoć.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene