Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U iščekivanju privatizacije

Čepin: Radnici Tvornice ulja prijete prosvjedom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Radnici Tvornice ulja iz Čepina prijete prosvjedom. Čepinska je uljara u državnom vlasništvu i čeka privatizaciju.

No, na raspisane natječaje nitko se ne javlja. Račun tvrtke nedavno je blokiran. 207 radnika pribojava se ne samo da će ostati bez plaće, već i radnih mjesta. Država je u uljaru uložila oko 40 milijuna eura. Kako ne bi završili u stečaju, radnici namjeravaju na Markov trg -čim se formira nova Vlada.

Pročitajte i ovo Prosvjed u Ateni nakon stravične željezničke nesreće u Grčkoj - 15 Nemar, a ne tragedija? Nakon željezničke nesreće izbili prosvjedi u Ateni: ''Da se zločin ne zataška, moramo biti glas mrtvih!'' Slika nije dostupna SUMNJAJU U MOTIVE POBUNA RADNIKA Najavljeni štrajkovi i javni prosvjedi ako HEP bude poslužio za financiranje otkupa Ine

'Koliko ćemo vremena još izgubit, ne znam. Da živce polako gubimo svi, gubimo, jer stvarno je upitno, upitan je svaki dan daljnjega rada', tvrdi Helena Žeravica, sindikalni povjerenik. 'Gdje rade po 2,3,4 člana pojedine obitelji. Onda možete zamisliti što će se desiti ako ti ljudi ne budu dobili svoju plaću, sljedećih mjesec,dva tri', tvrdi Mario Dorić, predsjednik radničkog vijeća.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene