Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Raširen problem u RH

Centar za zlostavljanu djecu predstavio nove brojeve za prijavu zlostavljanja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U povodu svjetskog dana prevencije zlostavljanja djece udruge Hrabri telefon i Podrška žrtvama i svjedocima te Centar za zlostavljanu djecu predstavili su 116 brojeve na kojima djeca, roditelji i drugi mogu prijaviti zlostavljanje ili nestanak djeteta.

Prema podacima MUP-a svake godine zaprimi se tridesetak prijava za seksualno zlostavljanje djece, no taj je broj zapravo nekoliko puta veći. Pravobraniteljica za djecu Mila Jelavić upozorila je i na fizičko zlostavljanje djece koje je kod nas još uvijek rašireno.

Pročitajte i ovo Ilustracija Za ožujak Roditelji, provjerite svoje račune: Počinje isplata dječjeg doplatka Provjereno: Hrabri telefon - 3 Hrabri telefon Jedan telefonski poziv često znači sve: Već 25 godina pomažu djeci i roditeljima, a sada i sami trebaju pomoć

"I s ovim besplatnim telefonima dostupnim 24 sata anonimnim, pozivamo sve da upravo prijave zlostavljače i da djecu zaštitimo", kaže Tomislav Ramljak iz Centra za zlostavljanu i nestalu djecu.

>> Evo kakve OPASNOSTI s interneta vrebaju djecu

"Hrabri telefon postoji već šesnaest godina i do sada smo primili preko 120.000 poziva i većina je vezana uz zlostavljanje i zanemarivanje", ističe Hana Hrpka iz Hrabrog telefona.

"Sve dotle dok imamo i jedno dijete koje trpui bilo kakav oblik nasilja, mi smo u problemu. Mi moramo ulagati velike napore ZR da toga ne bude", zaključila je Jelavić.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene