Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kiša, vjetar, hladnoća...

Pripremite se: Od sutra nas čeka velika promjena vremena

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ove je godine proljeće malo pohitalo. Dovoljno je pogledati svijet prirode oko nas.

Neke su vrste cvijeća proljetnica već ocvale, a cvijećem se okitilo raznovrsno drveće. pa i neke voćke. Cvrkut ptica je brojniji, raznovrsniji i glasniji, a mnoge se među njima i gnijezde. Valjda otud i dobro znana pučka mudrost, kako je u proljeće sve ljepše nego u druga doba.

Pročitajte i ovo Ilustracija Crveni meteoalarm Stiže velika promjena vremena, ponegdje će padati i snijeg: U jednom dijelu Hrvatske vrijeme će biti izuzetno opasno Sunčano vrijeme VREMENSKA PROGNOZA Za vikend uživajte u Suncu, od sredine tjedna drastična promjena: Na jednu stvar treba posebno pripaziti

'U ponedjeljak bez kiše, u utorak čak vedrina, ali hladnoća koju će pojačavati jaka bura, mjestimice s olujnim udarima.' Na vremenskim kartama zamjećuje se prisutnost polja povišeng tlaka iznad velikog dijela Sredozemlja, pa i Hrvatske. No, može se uočiti i nadmetanje utjecaja tople ciklone kraj Pirenejskog poluotoka i hladne ciklone u sjeveroistočnoj Europi.

Pripremite se stoga za zamjetnu promjenu vremena. Već u nedjelju oblaci, kiša, sjeverni vjetrovi i hladnoća, pa je u gorju ponovno moguć snijeg.

Bit će pretežno oblačno, a kiše, pljuskova i grmljavine bit će uglavnom na Jadranu, u gorju te unutrašnjosti Dalmacije. Uz zahladnjenje u najvišem gorju može biti susnježice ili snijega.

Poslijepodne nam sa sjevera dolazi razvedravanje. Zapuhat će umjeren i jak sjeveroistočnjak. Na Jadranu će puhati umjeren sjeverozapadnjak, a od sredine dana na sjevernom dijelu okrenut će na jaku, na udare i olujnu buru, koja će se do kraja dana proširiti duž cijele obale.

Jutarnja temperatura zraka između 3 i 8, a na moru 10 i 13 °C. Najviša dnevna uglavnom od 8 do 13, a na Jadranu te u unutrašnjosti Istre i Dalmacije od 14 do 18 °C.

U ponedjeljak smirivanje vremena, ali je ujutro moguć mraz. U utorak vedro i mrzlo, premda će dnevna temperatura malo porasti.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene