Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Očekuje se 100 000 ljudi

Čavoglave: 13 prijavljenih zbog ustaških obilježja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ove godine policija u Čavoglavama snimala svu neželjenu ikonografiju i podnosi prijave.

Unatoč upozorenjima i molbama organizatora da se u Čavoglave ne dolazi s ustaškim znakovima, među mnoštvom sudionika policija je prijavila 13 osoba s ustaškim obilježjima. Protiv osoba će biti podnijet optužni prijedlog, a policija im je oduzela predmete sa zabranjenim simbolima.

Pročitajte i ovo Potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved ZABRANJENA TEMA Je li ministar Medved malo izgubio živce: "Ranijih godina mi smo to prakticirali, ali onda je on preuzeo. Ne želim više o tome" Slika nije dostupna 22. obljetnica Proslava Oluje u Kninu prvi put bez Thompsona: "Nisam ni dobio poziv"

Policija se ove godine dobro organizirala, te je tijekom cijelog okupljanja više tisuća posjetitelja regulirala promet kako ne bi došlo do nepotrebnih gužvi. Među policajcima koji su nadgledali situaciju tijekom popodneva je viđen i načelnik šibensko-kninske policije Ivica Kostanić.

Revijalnim nogometnim turnirom, te nastupom kulturno-umjetničkih društava iz cijele Hrvatske u Čavoglavama je jučer započela velika proslava Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i 16. obljetnice operacije Oluja.

'Vrate mi se neki filmovi, ne mogu zamisliti da u mom malom rodnom mistu se ovoliko ljudi okupi na ovaj dan', komentirao je Marko Perković Thompson proslavu Oluje u svojem kraju. Okosnica proslave u Čavoglavama je naravno i sam Thompson. Pred njegovom obiteljskom kućom blicaju fotoaparati.

Na proslavi u Čavoglavama primjećeni su biskupi Ante Ivas i Mile Bogović, te don Anđelko Kaćunko. Glasnogovornica šibensko-kninske policije Marica Kosor izvijestila je da je policija tijekom dana podnijela ukupno 13 optužnih prijedloga protiv osoba koje su na sebi imale ustaška obilježja.

Čavoglave su malo selo blizu Drniša, usred krša. A prilazne ceste i parkirališta strogo organizirani inače bi zbog tisuća automobila sve brzo blokiralo. Atmosferase zahuktala tek večeras, ali očito je da će ovo biti repriza masovki na kakve su ovdje navikli.

Pet rok bendova bili su uvertira od 18 sati, a vrhunac večeri je rezerviran za Thompsona, Grdovića i Matu Bulića. Tonske probe počele su iza podne, a organizatori su uvjereni da će ovdje biti 100 tisuća ljudi.  Janjci i odojci su se se već okrenuli na ražnju, pod nadstrešnicom svi stolovi zauzeti. Kamperi su tu još od jučer, iz svih krajeva Hrvatske.

Po mnogim kućama ugostili su mještani namjernike, prijatelje  rodbinu. Gotovininog lika bilo je posvuda. Neki na ovu proslavu nikada ne bi došli, a mnogima je ova proslava važnija je od službene u Kninu. Crna je ovdje omiljena boja majica. Policija će ove godine snimati svu neželjenu ikonografiju.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene