Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Od polja do stola!

ČASNE SESTRE - USPJEŠNE PODUZETNICE Oaza mira kod Zaprešića

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sestre su novac 'povukle' na natječaju, pa nastavljaju sa svojim već uhodanim poduzetničkim aktivnostima.

Na natječaju Ministarstva turizma časne su sestre iz blizine Zaprešića dobile nepovratna sredstva i otvaraju zdravljak u svom duhovnom centru. No, to je tek dio onoga što nude.

Pročitajte i ovo Ilustracija Uzrok za sad nepoznat Teška prometna nesreća kod Zaprešića: Jedna osoba poginula, dvije ozlijeđene Sebastijan kod Zaprešića Policija objavila tko je ubio dva psa dok su bili u šetnji s vlasnicom: "Ispalio je hitce..."

U vlasništvu sestara Milosrdnica, naoko očuvana staja stara 150 godina godina već se preuređuje. Sedamdeset i pet tisuća nepovratnih kuna dobile su na natječaju ministarstva, a cilj je staju pretvoriti u zalogajnicu.

'Za neke skromne brze obroke, kavu, sladoled, budući da imamo ovdje park i dvorac, i vikendom nam zna doći i do 300 izletnika dnevno', nabraja nam planove sestra Berislava Mirjam Grabovac. U dvorcu s pogledom na prekrasan park i jezero nerijetko se traži i soba više, jer su ga sestre pretvorile u duhovno - obrazovni centar. Dvorac je često mjesto raznih događaja.

Statistika im nikako ne ide u prilog - ali one se ne daju

Kroz njega tako prođe 15 - 20 tisuća ljudi, koji naravno nisu na smještaju već su izletnici. Glavna u kuhinji sestra je Mariela. Na dan priprema i do 120 obroka za goste, no ne bilo kakvih.

'Sve uglavnom što se proizvodi u našem vrtu, mi to upotrebljavamo u kuhinji za naše goste', rekla nam je sestra Mariela. Od polja do stola! U vrtu nema čega nema.

No, ne ide baš sve u kuhinju jer se dio prodaje i na kućnom pragu. Za one koji traže duhovni mir, ljepotu prirode i molitvu, u Lužnicu su, kažu sestre, dobrodošli.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene