Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Umjesto u Dubrovnik, sletio u Split

Carl Bildt se obrušio na Croatia Airlines: 'Nisu se baš lijepo ponijeli'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iz Croatia Airlinesa (CA) priopćili su danas kako njihov zrakoplov Airbus 320 na letu iz Frankfurta u Dubrovnik jučer, 10. srpnja, nije mogao u predviđeno vrijeme sletjeti u dubrovačku zračnu luku jer je sletnu stazu blokirao zrakoplov Cessna, koji je tamo ostao u kvaru.

Kapetan zrakoplova CA, u kojem je bilo 140 putnika, među njima i švedski ministar vanjskih poslova Carl Bildt, bio je zbog toga prisiljen zrakoplov spustiti u alternativnu zračnu luku, Split. Nakon što je u Splitu nadopunjeno gorivo, zrakoplov se ponovno uputio prema Dubrovniku, ali ni u ponovnom pokušaju nije mogao sletjeti, jer je u tom trenu nad Dubrovnikom bilo olujno nevrijeme.

Pročitajte i ovo Cijena kvadrata - 3 Obaraju rekorde Za cijenu cijele kuće na Banovini u ovom gradu možete kupiti tek deset kvadrata: "Ne znam kako će moja djeca nešto kupiti" Nova dionica za brzu cestu - 6 Doznaje Dnevnik Nove TV "Ovo je pokazatelj da građani mogu utjecati na projekte": Hrvatske ceste odustaju od planirane dionice brze ceste Dubrovnik - Zračna luka Čilipi

U međuvremenu, posadi na tom letu isteklo je radno vrijeme pa je zrakoplov preusmjeren u Zagreb, gdje je organiziran dolazak nove posade, koja je odradila dva dodatna leta, Zagreb – Dubrovnik i Dubrovnik – Zagreb, pojašnjava se u priopćenju. Iz CA se ispričavaju svim putnicima na letovima u Dubrovnik zbog kašnjenja i neugodnosti, kao i putnicima na svim ostalim letovima na koje je posljedično utjecao taj poremećaj.

'Hrvatskoj je važna europska integracija susjeda'

Ističu kako je riječ o spletu izvanrednih okolnosti koje nisu mogli predvidjeti, niti na njih utjecati. Napominjemo da smo poduzeli sve što god je bilo moguće da se posljedice poremećaja svedu na minimum te da bi ih putnici što manje osjetili, stoji u priopćenju Croatia Airlinesa.

Švedski ministar vanjskih poslova Carl Bildt, nakon što je zrakoplov CA po neuspješnom slijetanju u Dubrovnik prizemljio u Splitu pa potom neplanirano produžio prema Zagrebu, napisao je na Twitteru kako je to "prilično nepristojno".

Nakon što je iz Zagreba ponovno poletio prema Dubrovniku Bildt je napisao: "Posljednje vijesti. Ponovno krenuli prema Dubrovniku ili negdje drugdje. Život je cirkus". "Moj put iz Washingtona, preko Frankfurta, Splita i Zagreba, s obiljem konfuzije, konačno je završen", poručio je Bildt na twitteru nakon što je konačno sletio u Dubrovnik. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene