Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Prikupljaju se sredstva za izgradnju objekta

Caritas pokrenuo humanitarnu akciju "Da život imaju"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Caritas Zagrebačke nadbiskupije od 1. rujna do 31. prosinca ove godine otvara humanitarni telefon namijenjen akciji "Da život imaju" u kojoj će se prikupljati sredstva za izgradnju objekta za mlade bez odgovarajuće roditeljske skrbi koji nakon punoljetnosti moraju napustiti domove te za siromašne studente.

Građani se putem humanitarnog broja 060-90001 mogu uključiti u humanitarnu akciju, a cijena poziva iznosi 6,25 kuna po pozivu (PDV uključen).

Pročitajte i ovo Nina Skočak Skuplja potpise za kandidaturu Poznata tiktokerica želi u Europski parlament: "Na mojoj listi svi su mlađi od 30 godina" Sanja Vištica, reporterka Dnevnika Nove TV i mladi MLADI O POLITIČARIMA Milanović im je šašav, Benčić elokventna, Penava zatvoren, Grbin pretih, Plenković samopouzdan, ali izaziva i susramlje

Izgradnja objekta, na adresi Selska cesta 165 u Zagrebu, trebala bi biti završena u roku od 18 mjeseci, odnosno krajem 2018. godine. Projektom će se osigurati smještaj za 31 korisnika. Vrijednost radova rušenja stare zgrade i izgradnje novog objekta iznosi 8,7 milijuna kuna, a 30 posto troškova snosit će Zagrebačka nadbiskupija.

Do sada je osigurano 6 milijuna kuna, a potrebno je prikupiti još 2,7 milijuna kuna.

U Hrvatskoj se u domovima za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi nalazi gotovo 800 djece i mladih. Svi oni nakon navršene 18. godine života, odnosno po završetku školovanja, moraju napustiti dom i započeti samostalan život. Prosječno, svake godine iz domova iziđe oko 60 mladih.

Pomoći im možete i uplatom dobrovoljnog priloga putem interneta OVDJE.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene