Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Carinski psi u akciji!

Upoznajte Rinu, četveronožnu čuvaricu hrvatskog proračuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Osim Rine, carinskim službenicima u obavljanju njihovog svakodnevnog posla pomaže još ukupno 7 pasa.

Donosimo vam priču o psima koji spašavaju novac državnom proračunu! Među njima je i Rina, koja je tijekom našeg posjeta nanjušila duhan, mirno sjela i tako dala znak njezinu voditelju Marijanu da je upravo spriječila krijumčare u pokušaju šverca.

Pročitajte i ovo Lov na krivotvorine - 3 Domišljati lopovi Žestoka borba protiv krijumčara novca! Carinici u pošiljci otkrili posebni papir: "U prošloj godini zaplijenjeno 340 tisuća eura krivotvorenih novčanica" Ilustracija Filmska scena u Novoj Gradiški Kombijem punim migranata zabili se u policiju pa pobjegli pješke, obojica bjegunaca uhvaćena

'On stane, i sjedne. I u tom trenu znamo da ima duhana. Dobije lopticu kao nagradu', opisuje nam voditelj carinskog psa Marijan Cesarec.

'Rina je u bočnim stranicama i u dijelu poda pronašla 95 440 komada cigareta. Kada je riječ o putničkom prijevozu, definitivno možemo reći da je to jedna od većih zapljena', hvali nam Rinu viši inspektor u mobilnoj jedinici Predrag Juratovac.

SRPSKI CARINICI OSTALI BEZ TEKSTA Mrtvu majku pokušao prošvercati preko granice

Osim Rine, carinskim službenicima u obavljanju njihovog svakodnevnog posla pomaže još ukupno 7 pasa. Samo u ovoj godini nanjušili su i otkrili 33 tone duhana, vrijedne 17 milijuna kuna.

'Psi nam znače jako puno. Oni su nam desna ruka. Njihova obuka traje 7 mjeseci, inače mi radimo svaki dan s njima, kondicijski, i na miris. Oni su s nama 24 sata', kaže nam voditelj Cesarec.

Raspoređeni su na graničnim prijelazima diljem zemlje, i gotovo nema carinske akcije u koju nisu uključeni. Rina je u službi posljednje tri godine, a samo cigarete koje je otkrila u jednoj zapljeni vrijede 145 tisuća kuna. Posao odrađen za svaku pohvalu!

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene