Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nema kolona, nema zastoja

Carinska uprava: Na graničnim prijelazima protočnost dobra

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Za svim graničnim prijelazima s Bosnom i Hercegovinom, Crnom Gorom i Srbijom promet je danas srednjeg intenziteta i protočnost je dobra, a jedinstveni informacijski carinski sustav za e-poslovanje, odnosno obradu carinskih postupaka, dostupan je svim korisnicima i funkcionira bez poteškoća, izvijestili su iz Carinske uprave Ministarstva financija.

Na ulazu u Republiku Hrvatsku iz Republike Srbije preko graničnog prijelaza Bajakovo protočnost je poboljšana, a čekanje za provedbu formalnosti prijavljivanja robe je smanjeno. Prema informacijama dobivenim od mjerodavnih službi iz Srbije dužina kolona teretnih vozila koja čeka na ulaz u Hrvatsku na graničnom prijelazu Bajakovo kreće se od 3-4 kilometara, navode iz Carinske uprave.

S obzirom na to da je protočnost vozila u ulazu u RH oko 600 vozila dnevno u Carinskoj upravi očekuju da će se krajem sutrašnjeg dana na tom graničnom prijelazu promet odvijati uobičajeno za ovo vremensko razdoblje na kraju radnog tjedna.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna istraživanje u tijeku Na Bajakovu uhićena šestorica turskih državljana, u Hrvatsku pokušala ući s krivotvorenim dokumentima Slika nije dostupna na božić Dva Slovenca pala na granici: Iz Srbije pokušali prokrijumčariti gotovo tri kilograma heroina

>> Linić o kolonama kamiona: Najveći problem bila je nespremnost špeditera

Napominju kako na graničnoj ispostavi Bajakovo na izlazu iz Hrvatske nema zastoja, odnosno kolona, te nema čekanja za obavljanje svih propisanih carinskih procedura koje se provode bez zastoja i uobičajenom dinamikom. Putnički se pak promet i nadalje odvija bez zastoja i čekanja na svim graničnim prijelazima. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene