Obavijesti Video Pretražite Navigacija
21 prekršaj

Carinska inspekcija jutros je stigla i na osječku veletržnicu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon Zagreba, carinska inspekcija jutros je stigla na osječku veletržnicu.

Temeljito su provjeravali prodavače koji su carini morali dokazati da je voće i povrće koje su dovezli prodati doista njihovo. 'Zato što prodajemo na nelegalnom mjestu, a ovo je nelegalno mjesto. Nije ni zelena površina ni ništa', kaže Ivan Lozančić iz Ivanovog.

Pročitajte i ovo Berba jabuka 60 tisuća tona plodova Svjetski je dan svima omiljenog voća: Iza voćara je izazovna godina Slika nije dostupna Kakvu hranu jedemo? Piletina najlošija, jabuke najotrovnije

Carina je u prekršaju uhvatila 21 osobu od kojih je zaplijenjeno 10 tona voća i povrća te nekoliko kilograma duhana. Većina prekršaja odnosi se na prodaju robe izvan veletržnice. Takva prodaja, bez pripadajuće dozvole je protuzakonita.

>> VIDEO Zagreb: Porezna inspekcija i carinici iznenadili trgovce na Zelenoj tržnici

'Sad će doći njihov kombi, to zaplijeniti i odvesti. Ja sam rekao ne može, nećete, porazbijao sam sve', komentira Ivica Dolenčić iz Svetog Đurđa.

Cijelu situaciju je prokomentirala i voditeljica Odjela za mobilne jedinice Osijek. 'Inače ne idemo u toliko velik broj nadzora odjednom, već idemo pojedinačno 2-3 slučaja dnevno tako da je tu razlika', objasnila je Alena Škrbec Pavlović.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene