Obavijesti Video Pretražite Navigacija
KOD OZLJA

IMA LI TOME KRAJA? Carina otkrila ilegalnu klaonicu i zaplijenila skoro pet tona neispravnog mesa

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zaplijenjeno meso neškodljivo će se ukloniti, jer su veterinarski inspektori utvrdili kršenje odredbi Zakona o higijeni i mikrobiološkim kriterijima za hranu.

Carinska uprava izvijestila je kako su njihovi djelatnici, u suradnji s veterinarskim inspektorima Ministarstva poljoprivrede, tijekom jučerašnjeg dana pronašli i zatvorili ilegalnu klaonicu u mjestu Sekulići kod Ozlja.

Pročitajte i ovo Carinici pronašli vučju kožu s glavom stigla i kazna FOTO Zaustavili auto pa pronašli trofej: Carinici zaplijenili vuka Slika nije dostupna Nakon skandala iz poljskih klaonica Slovenija zbog pronađene salmonele uvela izvanredni nadzor nad mesom za brzu hranu

"Hrvatski državljanin je u mjestu Sekulići obrađivao i prerađivao meso, a da pritom svoju djelatnost nije registrirao kod nadležnog tijela ili prijavio poreznim tijelima. Navedenom je izrečeno usmeno rješenje kojim se zabranjuje obavljanje neregistrirane djelatnosti obrade i prerade mesa te će protiv odgovorne osobe biti podnesen prekršajni nalog.

Veterinarska inspekcija iz svoje nadležnosti utvrdila je kršenje odredbi Zakona o higijeni i mikrobiološkim kriterijima za hranu te radi otklanjanja neposredne opasnosti, nadležni inspektori donijeli su rješenje o neškodljivom uklanjanju hrane životinjskog podrijetla, mesa u količini od 4855 kg", priopćeno je iz Carinske uprave.

Ova se afera tako pridružila već teško izbrojivom nizu onih koje su se dogodile proteklih dana, a vezane su uz zdravstvenu neispravnost prehrambenih proizvoda, najčešće mesa, jaja i sira. Oštrije kontrole, čini se, mogle bi otkriti još svašta, no postavlja se pitanje kakve smo onda sve proizvode dosad konzumirali i hoće li netko za to odgovarati.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene