Obavijesti Video Pretražite Navigacija
POTPISAN UGOVOR

Kinezi uložili 30 milijuna eura u tvrtku Mate Rimca, on otkrio što novo priprema

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Camel Group, najveći azijski proizvođač baterija, uložio je 30 milijuna eura u tvrtku Rimac Automobili.

Kineska grupacija Camel Group, najveći azijski proizvođač baterija, dokapitalizirala je hrvatsku tvrtku Rimac Automobili s 30 milijuna eura. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna "Podaci FINA-e su netočni" Mate Rimac otkrio kolike su zapravo plaće u njegovoj firmi: "Ne tvrdim da su fantastične, ali..." Sastanak u Vladi s čelnicima tvrtke Rimac Automobili (Foto: Twitter/Vlada) autoindustrija u Hrvatskoj Plenković primio Matu Rimca, u petak mu stiže u uzvratni posjet: "Pokazat ćemo što je važno, na njemu je da odluči"

Informaciju o potpisanom ugovoru objavio je sam Mate Rimac, vlasnik tvrtke Rimac Automobili na svom profilu na Facebooku. 

Od uloženog iznosa tri milijuna eura preusmjereno je u sestrinsku tvrtku Greyp Bikes. Ovu investiciju kompanija će iskoristiti za nove proizvode, proširenje proizvodnih kapaciteta i globalno širenje tvrtke. 

Mate Rimac, vlasnik tvrtke Rimac Automobili, kaže da su se proteklih godina pozicionirali kao dobavljači tehnologije za mnoge globalne proizvođače automobila.

"Postali smo vodeći dobavljač baterija, inovativnog infotainmenta i telemetrijskih sistema, kao i mnogih drugih ključnih sustava vozila. Istovremeno, naši superautomobili redefinirali su pojam o tome što sve mogu električna vozila i pokazali koliko može biti uzbudljiva električna budućnost. Za razliku od mnogih drugih kompanija u ovom poslu, imamo učinkovit poslovni model – profitabilni smo od 2012. godine i organski rast udvostručuje se svake godine. Ova će nam investicija pomoći da ubrzamo rast, predstavimo nove proizvode na tržištu te da se proširimo na globalnom tržištu. Dva su ključna područja – izgradnja novog proizvodnog pogona te električni superautomobil nove generacije koji ćemo svijetu predstaviti iduće godine", stoji u izjavi Mate Rimca. 

Liu Changlai, čelnik Camel Groupa, kaže da su, nakon dubinskog istraživanja tržišta zaključili da bi im Rimac mogao biti izvrstan tehnološki partner jer je tvrtka vodeća u razvoju tehnologije električnih vozila u mnogim područjima.

Dodaje da su impresionirani onim što su vidjeli tijekom brojnih posjeta Hrvatskoj i dubinske analize Rimčeve tvrtke. 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene