Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Briga za okoliš

ČAK 6 KUBIKA SMEĆA izvučenu u akciji čišćenja pulskog akvatorija

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Šest kubika smeća, od sitnog otpada, limenki, žica, plastike, guma i naplavina te iznenađujuće veliki broj boca kako u moru tako i na kopnu, prikupljeno je u ekološkoj akciji čišćenja pulskog akvatorija koja je u subotu održana na području uvale Zonki, od rta Žunec prema štinjanskoj dragi do rta Debeljuh.

U eko-akciji, koju su zajednički organizirali pulska Turistička zajednica i Zajednica tehničke kulture grada Pule, sudjelovalo je osamdesetak sudionika. Uz pulske ronioce iz Centra podvodnih aktivnosti i Kluba podvodnih aktivnosti Uljanik, sudjelovali su i ronioci iz još deset istarskih klubova.

Pročitajte i ovo Ilustracija 100 tisuća tona otpada Potpisan ugovor o sanaciji varaždinskog rugla: "Očekujem da će početkom sljedeće godine sve to biti gotovo" Kante i spremnici krcati smećem - 5 nakon odrona Glavni grad Hrvatske pliva u smeću, Tomašević proziva HDZ: Što kažu građani?

"Riječ je o hvalevrijednoj akciji čišćenja pulskog akvatorija koju održavamo već punih dvadeset godina i koja predstavlja svojevrsno otvaranje turističke sezone na ovome području", istaknula je direktorica pulske Turističke zajednice Sanja Cinkopan Korotaj prilikom dodjele priznanja svim sudionicima akcije.

Inače, ove godine ta se eko-akcija pridružila globalnoj ekološkoj akciji čišćenju mora, rijeka i jezera. U više od 20 hrvatskih gradova u subotu je obilježen Dan hrvatskih voda, a finale te ekološke akcije održano je na splitskoj Rivi.

Cilj globalne akcije koju organiziraju Svjetska udruga za očuvanje podvodnog svijeta - GUWAA i Zaklada princa Alberta jest podizanje razine svijesti građana o potrebi očuvanja voda i konstantnoj zaštiti i čišćenju okoliša. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene