Obavijesti Video Pretražite Navigacija
HNS prozvao vladajuće

Čačić: Vlada čini sve da ne učini ništa; Kosor: 'Lamentira da bi bio na tv'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
DZ-ovih 17 godina vladavine, a naročito zadnjih osam, pokazuje da u Hrvatskoj nema gospodarskog rasta i kvalitetnijeg života hrvatskih građana, istaknuo je predsjednik HNS-a Radimir Čačić.

HDZ-ovu vladavinu opisao je, parafrazirajući govor negdašnjega britanskog premijera Winstona Churchilla, rekavši da je 'HDZ-ova vlada bila uspješna samo u neuspjehu i da je učinila sve da ne učini ništa', odnosno da su 'sve te godine pojeli skakavci'.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković, Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Govorio i o obnovi Plenković poslao poruku BiH pa poručio: "Naša flota jedna je od najvažnijih na Mediteranu" Slika nije dostupna Čačić o 'Vladinom popisu želja' O Vladinim projektima: 'Ovo je očito 'model Sanader''

Odgovor je odmah stigao od premijerke Kosor koja je danas boravila u Borovu. 'Čačić nema što reći pa svaki dan lamentira da bude na vašim televizija, pa je tako učinio i danas. A sutra je novi dan, i izmislit će nešto novo ', rekla je Jadranka Kosor.

Izgubljeno je sve što je desetljećima stvarano, Hrvatska zaostaje od 90-ih i neke zemlje, koje su po gospodarskoj razvijenosti bile iza Hrvatske, sada su je pretekle i to je domet HDZ-ove politike, ustvrdio je Čačić. Ocijenio da je jedino razdoblje kad je to zaostajanje donekle smanjeno bilo za vrijeme koalicijske vlasti od 2000. do 2003. u kojoj je sudjelovao i HNS. U prilog tome, među ostalim, naveo je i izgradnju autocesta koje su tada građene četiri puta brže i dvostruko jeftinije.

>> Čačić: Odgađanje izbora nije dobro za Hrvatsku

HNS je danas predstavio nov način analize, praćenja i kritiku rada vlade i izvršne vlasti, kojim sažeto, kratkim filmovima o gospodarskim pokazateljima, pokazao učinke HDZ-ove vlasti na hrvatsko gospodarstvo.

Predsjednica kluba saborskih zastupnika HNS-HSU Vesna Pusić je, podsjetivši da je danas 168. obljetnica prvog govora na hrvatskom jeziku u Hrvatskom saboru, koji je održao 2. svibnja 1843. narodnjački zastupnik Ivan Kukuljević Sakcinski, istaknula da politika mora biti razumljiva onima na koje se odnosi. Narodnjaci su u 19. stoljeću bili ravnopravni europejci i danas, kad smo na pragu dovršetka pregovora o pristupu Hrvatske Europskoj uniji, potrebni su nam politika i političari koji mogu stati uz bok europskima, a Hrvatsku su spremni i sposobni voditi na najbolji mogući način, dodala je.

Hrvatski građani moraju znati što dobivaju ulaskom Hrvatske u EU i kakve koristi od toga mogu imati, rekla je Pusić predloživši da se za početak objave hrvatska pregovaračka stajališta na internetu. HNS-ov voditelj odnosa s medijima Igor Kolman je, predstavivši pet kratkih filmova u kojima uspoređuje HDZ-ovu i HNS-ovu politike na osnovi gospodarskih pokazatelja i ostvarenja projekata, najavio da će svaki idući tjedan objaviti još po jedan. (HIna)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene