Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Vlada će odlučiti, pa ćete čuti'

Čačić za danas najavio dvostruki udar na standard građana

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vlada će odlučivati o poskupljenju struje kao i o poskupljenju plina, potvrdio je jučer u Rovinju prvi potpredsjednik Vlade i ministar gospodarstva Radimir Čačić, ne iznoseći kolika bi ta poskupljanja mogla biti.

"Prijedlog je poslan Vladi i Vlada će odlučiti", kazao je Čačić odgovarajući na pitanje novinara o najavljenom povećanju cijene struje jučer poslije podne u Rovinju, gdje je sudjelovao na središnjoj svečanosti konferencije Microsoft WinDays12.

Radimir Čačić je na novinarski upit potvrdio da će se pred Vladom sutra naći i prijedlog o poskupljenju plina.

Pročitajte i ovo Radimir Čačić i HSLS u klubu - 4 Liberalni klub Radimir Čačić i Dario Hrebak zajedno u saborskom klubu: "Naša je uloga da Vlada ima 76 ruku" Slika nije dostupna "To je za lošu ocjenu" Divjak o SDP-ovu zahtjevu za njezin opoziv: "Nema pravih argumenata i na razini je politikantstva"

>> Ekskluzivno: Predsjednik Josipović i HNS sve nepopularniji!

"Vlada će odlučiti, pa ćete čuti", kratko je odgovorio na pitanje zna li se koliko će biti poskupljenje plina.

Prema prijedlogu dnevnog reda za sutrašnju sjednicu Vlade pred Vladom će se naći nekoliko prijedloga odluka vezanih za cijene odnosno tarifne stavke za električnu energiju i plin.

HEP je krajem prošlog tjedna potvrdio da je predao zahtjev za poskupljenje struje.

U medijima se neslužbeno špekulira da HEP za kućanstva traži poskupljenje za 22 posto, a da bi Vlada mogla prihvatiti povećanje cijene za oko 15 posto.

Neki su mediji posljednjih dana najavljivali da bi Vlada mogla odlučiti i o poskupljenje plina za kućanstva, dok bi do kraja lipnja zadržala povlaštenu cijenu plina za industriju od 2,13 kuna po prostornom metru. (Hina)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene