Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Moramo rezati'

Čačić usporedio hrvatsko gospodarstvo s gangrenom, dijabetesom i karcinomom!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Inflacija je u rujnu dosegnula 5 posto, što je najviša razina u gotovo četiri godine i znatno je viša nego se očekivalo.

Veća inflacija od ove zabilježena je u listopadu 2008. godine, iznosila je 5 cijelih 9 posto. Visoku inflaciju komentirao je i prvi potpredsjednik Vlade, Radimir Čačić.

Pročitajte i ovo Ilustracija Australski poučak Oni su odlučili podići minimalnu plaću: ''Želimo da ljudi zarađuju više'' Ilustracija PAD EKONOMIJE Tehnička recesija je pred vratima, ali što to znači za građane?

'Očekujemo da nakon ovih udara koji su se deseli u energetici i prehrani sad dođe do laganog pada usporavanja inflacije i da završi u razmjerima koje smo očekivali i da se ne prelaze negativni rekordi iz 2008. godine', kazao je Čačić.

>> Inflacija porasla na 4 posto, najviše u posljednje tri i pol godine!

Prvi potpredsjednik komentirao je i dodatni gubitak od 370 milijuna kuna u Brodosplitu. Evo što kaže o stanju u hrvatskom gospodarstvu.

'Ako vi ne počnete liječiti gangrenu ili dijabetes ili karcinom, pretvarajuće se politički i skupljajuči poene da nije ništa, onda se dovedete u situaciju da morate izvaditi plućno krilo, ako imate rak pluća ili morate rezati ne samo gležanj, nego i cijelu nogu da bi preživjeli. Mi smo u fazi da ne možemo glumiti da može proći bez bolnih rezova. Ovo je jedna od takvih situacija', kazao je Čačić.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene