Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Loši brojevi

Čačić: Trebali smo nove ekipe, ako konji zapnu u glibu, ne tucite ih nego mijenjajte

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vladina obećanja i plan o investicijama i izlasku iz krize još su jednom ozbiljno dovedena u pitanje.

Prvi potpredsjednik Radimir Čačić priznao je da javna poduzeća kasne s investicijama, a upravo su ona u ovoj godini trebala biti pokretač razvoja.

Pročitajte i ovo Radimir Čačić Reakcije oporbe Čačić zabezeknut cijenom gaude: "Znam da politika od građana često radi budale, ali ne treba ni s tim pretjerivati" Slika nije dostupna ŠEF REFORMISTA Čačić žestoko opleo po HDZ-u zbog izbornog modela: "Kriminal umreženih partijskih državnih struktura"

'Još jedanput ću ponoviti - mi smo u drugom tromjesečju uveli nove ljude koji mogu implementirati naše programe i naše strategije. Ukupno, umjesto da su na 50 posto realizacije javne tvrtke su na prosječno na 15 posto realizacije s 1.7. ove godine. Ako zaboravite na prva tri mjeseca, jer prva tri mjeseca nitko od starih kadrova nije radio zaista ništa, osim opstrukcije, dakle u suštini trebali bi biti na 25 posto. Dakle, imali su samo 3 mjeseca. Dakle, 25 posto su trebale ove nove ekipe odraditi. Nisu - odradile su manje', kaže Radimir Čačić, prvi potpredsjednik Vlade.

Nove uprave, a mogle bi biti i bivše, ako se nešto ne pokrene, poručuje prvi potpredsjednik. 'Ekipe koje su došle zaista se trude. Naravno, hoće li će sve uspjeti, to ćemo znati na kraju godine, podcrtati, mijenjati one koji ne budu. Ali zato je bilo nužno staviti nove ekipe. Ako vam konji zapnu u glib, ne tucite ih, nema koristi. Oni iz gliba neće izvaditi kola. Ili mijenjajte te konje s jačima, drugima ili dodajte nekog svježeg konja. Tako je isto i s ovim. Morali smo mijenjati te ekipe. Starije ekipe su dokazale da ne žele i ne znaju, ove moraju dokazati da znaju', kaže Čačić.

>> Čačić u Banja Luci dogovorio projekt HE Dubrovnik: 'Voda teče, a s njom i novci'

Propao je veliki projekt obnove fasada. Trebalo je biti 500 gradilišta, a za sada samo 40-ak natječaja. 'Svi su imali svoje prste u tome i imaju još uvijek neka ministarstva'. Na pitanje jesu li se precijenili kaže da ne. 'Ja uvijek govorim isto. Vi sebi morate dati cilj na razini 110 da bi postigli 90. Ako vam je cilj 100 bit će 70 ili 80. Ako si date langsam aber zicher recimo na 85 ili 90, ako postignete 60 bit će sretan', kaže Čačić.

Godina 2012. izgleda neće biti godina građenja i investicija već godina dokumenata. 'Pripreme raspisivanja natječaja i početka radova. I s tim nije lako, vidite i sami. Svjedočili ste na kraju Plominu, svemu što se dešavalo. Ombla još uvijek nije gotova. U rujnu će tek biti završna studija koja koordinira sve studije vezane za okoliš', kaže Čačić.

>> Čačić u Banja Luci dogovorio projekt HE Dubrovnik: 'Voda teče, a s njom i novci'

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene