Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Ukidanje jednakih šansi'

Čačić: Rušit ću vladu ako ukinu sufinanciranje prijevoza učenika; Vlada: Sufinancirat ćemo ga i dalje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Čačić je zaprijetio rušenjem Vlade ako Ministarstvo obrazovanja provede najavljeno ukidanje sufinanciranja srednjoškolskog prijevoza učenika. Iz Vlade poruluju da nisu raspravljali o ukidanju.

Radimir Čačić u ime Reformista zaprijetio je rušenjem Vlade ako Ministarstvo obrazovanja provede najavljeno ukidanje sufinanciranja srednjoškolskog prijevoza učenika.

Pročitajte i ovo Ilustracija od utorka Loše vijesti za vozače, poskupljuje gorivo: Ovo su nove cijene Slika nije dostupna Jednaka kvaliteta za sve Evo zašto Vlada namjerava zatvoriti neke škole

Čačić je najavu ministra Mornara okarakterizirao kao ukidanje jednakih šansi za obrazovanje - prije svega učenicima iz ruralnih krajeva. Do sada je ministarstvo obrazovanja pokrivalo 75 posto cijene mjesečne učeničke karte za vlak i autobus.

'Zar ćemo osuditi svoju djecu, ili barem polovicu ove zemlje, na to da budu trećerazredna radna snaga? Na ovoj točci ćemo ako treba se i pridružiti i rušenju Vlade', poručio je Čačić.

Čačić: 'Nažalost, nisam imao šansu'

O sufinanciranju školskog prijevoza Vlada se u ponedjeljak oglasila priopćenje i poručila da će ga - i dalje sufinancirati. Priopćenje donosimo u cijelosti.

'S obzirom na brojne upite koje je zaprimila Vlada Republike Hrvatske o mogućnosti ukidanja subvencioniranja prijevoza učenika, želimo pojasniti:

Vlada Republike Hrvatske nikada nije raspravljala o ukidanju subvencioniranja prijevoza učenika, niti je to planirano. Napominjemo, također, da niti ministar znanosti, obrazovanja i sporta Vedran Mornar nije o tome pitanju govorio kao o konačnom rješenju.

Podsjećamo da je prethodna Vlada izmjenama i dopunama Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi (NN 86/09) ne samo ukinula obvezu sufinanciranja prijevoza učenika, nego je i doista prestala isplaćivati tu naknadu. Ova je Vlada, u skladu sa svojim programom, ponovno počela sa sufinanciranjem prijevoza i tako će se i nastaviti', priopćili su iz Vlade.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene