442090
442090
442090
442090
442090

NAJAVILI 'VRUĆU I KRATKU KAMPANJU' Započeli razgovore s partnerima

  • , 02.07.2016., 14:21
  • Autor:
  • komentara

Narodna stranka Reformista neće mijenjati program za sljedeće izbore, a o mogućoj suradnji razgovara sagrupacijama centra i lijevog centra, kazao je predsjednik stranke Radimir Čačić u subotu na konferenciji za tisak u Zagrebu.

 
 
 
 
Radimir Čačić (Foto: Goran Stanzl/PIXSELL)
Radimir Čačić (Foto: Goran Stanzl/PIXSELL)

Ne isključujemo ni razgovore s desnim centrom, osim s konzervativnim strankama na desnici, kazao je predsjednik stranke Radimir Čačić.

Kampanja će, po njemu, biti vruća i kratka, jer za veću nemaju ni budžet. Trajat će dvadesetak dana od Velike Gospe, kad će građani biti izloženi političkim porukama.

Reformisti će se najviše obraćati biračima u Trećoj izbornoj jedinici gdje, kaže, imaju snažnu organizaciju, te biračima u velikim gradovima. Refomisti neće imati velike skupove, nego će nastojati neposredno doći u kontakt s većinom članova i svim građanima, a u veliki gradovima jače koristiti medije.

Reformisti neće mijenjati program, u kojem zagovaraju snažnu decentralizaciju Hrvatske, reformu javne uprave i pravosuđa, pokretanje velikih gospodarskih projekata uz pomoć europskih fondova i socijalne mjere.

Politika mora van iz javnih tvrtki i one trebaju biti organizirane po modelu industrijskog holdinga kojeg vodi menadžment, a vlada daje samo strategiju, kazao je.

Rast gospodarstva Reformisti planiraju temeljiti na pokretanju projekata, poput započetog Pelješkog mosta, i onih koji nisu započeti: Zagreb na Savi, pruga Zagreb – Varaždin - Čakovec te niza drugih.

Reformisti se zauzimaju za formiranje garancijskog fonda za podršku privredi, lokalnoj i regionalnoj upravi, u koji će ući potpuno neupotrijebljeno državno vlasništvo, kazao je.

Inzistirat ćemo na socijalnoj komponenti kroz mjere da se mladima omogući zapošljavanje na određeno vrijeme jer i u Hrvatskoj čak 93 posto mladih dobiva posao na određeno vrijeme i ne mogu planirati budućnost, dok je to u Europi oko 14 posto, i kroz obavezno srednje školstvo s pretpostavkama besplatnog prijevoza i e-udžbenika s tabletima, kazao je.

U sprezi sa strukom i gospodarstvom omogućimo mladima što jeftinije i kvalitetnije školovanje jer ovaj brutalni kapitalizam šteti svima, pa i poduzetnicima, kazao je Čačić. (Hina)

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se