Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Antirecesijske mjere nisu realizirane

Čačić: Na djelu je potpuni kolaps gospodarske politike

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik HNS-a Radimir Čačić ocijenio je danas, prilikom obilježavanja Dana žena, kako niti jedna antirecesijska mjera premijerke Jadranke Kosor i HDZ-a nije ni djelomično realizirana.

'Radi se o potpunom kolapsu gospodarske politike i nema razloga očekivati da će se s bilo kakvim paketom mjera nešto promijeniti', ustvrdio je. Po njegovom mišljenju, za djelovanje antirecesijskih mjera u Hrvatskoj potrebno je pokretanje razvojnih procesa, te spremnost na snažne i radikalne rezove, a naročito restrukturiranje javne potrošnje. Jedini rez u proračunu koji je u ovoj Vladi napravljen, načinio je bivši premijer Ivo Sanader za 6 milijardi kuna, ustvrdio je Čačić.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna HDZ protiv antirecesijskih mjera Instituta 'Nema smanjenja plaća, mirovina i socijalnih davanja' Slika nije dostupna Država nema dodatnih 15 milijardi kuna Šuker priznao: Hrvatska je u recesiji

Čačić ne misli da je situacija u Hrvatskoj slična onoj u Grčkoj, no dodao je da ako se nastavi pritisak na realni sektor on će se potpuno raspasti te bi nam se tada mogla dogoditi 'Grčka'. Poljoprivrednu politiku u Hrvatskoj nazvao je 'potpuno promašenom i usmjerenom na kupovanje glasova', a za prosvjede seljaka zbog poticaja rekao je kako seljaci na prosvjede imaju pravo jer kada odgovorna vlast nešto obeća mora održati svoja obećanja. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene