Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Održao i govor

Čačić glavni gost na 20. obljetnici tradicije prometne kulture u Hrvata

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prvi potpredsjednik Vlade Radimir Čačić danas je nazočio obilježavanju 20. obljetnice HAK-a za polaganje vozačkih ispita.

Premda su njegova nepravomoćna presuda iz Mađarske i vozačke navike posljednjih godina itekako izazivale pozornost javnosti, Čačić je održao i govor.

Pročitajte i ovo Policija Gužva u prometu Prometna nesreća na A4: Vozi se uz ograničenje brzine Vraćen dio usluga HAK-a - 1 Izvješće HAK-a Sanacija prometne nesreće obustavila promet: U dijelu zemlje zbog utrke biciklista zabrana vozila

'Kad govorimo o ispitima dobro je da je to transparentno i dobro je da se sama kvaliteta ocijeni i da ti ljudi uđu u promet. Ono što se desilo sa sigurnošću prometa je nesumnjivo, ne i isključivo, ali u velikoj mjeri doprinos HAK-a', izjavio je Čačić.

>> U svom stilu: Evo kako je Čačić komentirao manjak investicija


Čačić je rekao i kako je HAK sustav star više od sto godina i da je snažno doprinio razvoju našeg civilnog društva. 'Važno je što HAK ima široki spektar javnih ovlasti, a to nije čest slučaj u našoj zemlji. Činjenica je da puno europskih država prenosi dio svojih ovlasti na neovisne institucije poput HAK-a, koji je po tome i svom profesionalizmu danas europski orijentirana institucija', izjavio je Čačić.

'To pretpostavlja i važnu, kontinuiranu suradnju sa svim europskim relevantnim institucijama', kazao je Čačić.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene