Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zrači optimizmom

Čačić: Idealno vrijeme za izbore je rana jesen

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Hrvatska narodna stranka zrači optimizmom', rekao je predsjednik stranke Radimir Čačić na konferenciji za novinare u Toplicama Sveti Martin, iznoseći podatke ankete koju je naručila koalicija SDP-HNS-HSU i IDS.

Po toj anketi četiri stranke te koalicije, SDP-HNS-HSU i IDS, bi na predstojećim parlamentarnim izborima osvojile 88 mandata u Hrvatskom saboru. Anketa je, rečeno je, provedena na nacionalnom uzorku od 8.400 ljudi. Čačić je istaknuo da su se prijašnje ankete na tako velikom uzorku pokazale vrlo točnima, i po ovoj posljednjoj bi ta koalicija trebala osvojiti dovoljan broj mandata da sastavi Vladu.

Prvi čovjek HNS-a demantirao je samostalan izlazak njegove stranke na izbore, rekavši da sve četiri stranke koalicije u anketama puno bolje rezultate postižu u zajedničkim nastupima.  Osvrnuo se i na prognoze rezultata svog bivšeg stranačkog kolege, Dragutina Lesara čiji bi Hrvatski laburisti - Stranka rada dobili jedan mandat, kazavši da ne vidi potrebu za suradnju s njim.

Kao najbolji datum održavanja parlamentarnih izbora Čačić je rekao da je rana jesen idealna za to, a na njega se nadovezala predsjednica kluba zastupnika HNS-HSU u Saboru Vesna Pusić rekavši da su pregovori o pristupanju Europskoj uniji završeni te da je sada vrijeme za izbore.

Pročitajte i ovo Radimir Čačić i HSLS u klubu - 4 Liberalni klub Radimir Čačić i Dario Hrebak zajedno u saborskom klubu: "Naša je uloga da Vlada ima 76 ruku" Slika nije dostupna "To je za lošu ocjenu" Divjak o SDP-ovu zahtjevu za njezin opoziv: "Nema pravih argumenata i na razini je politikantstva"

Sjednica središnjeg odbora stranke

U Toplicama Sveti Martin održavaju se 6. sportski susreti HNS-a koje organizira politička akademija HNS-a. U sklopu njih održano je sjednica središnjeg odbora stranke te predsjedništva na kojoj je donesen predizborni program u sedam točaka. Kako je kazala Vesna Pusić, ove ankete daju vjetar u leđa, ali i potiču narodnjake na dodatan kontinuiran posao te angažman da se prognoze ostvare u praksi.

Na konferenciji za medije sudjelovao je i predsjednik Hrvatske stranke umirovljenika (HSU) Silvano Hrelja koji je pohvalio dosadašnju jednogodišnju suradnju s HNS-om. Domaćin sportskih igara je HNS Međimurske županije čiji je predsjednik, a ujedno i zamjenik međimurskog župana Matija Posavec rekao da je 2.500 ljudi koliko se odazvalo igrama ujedno i velik poticaj razvoju međimurskog turizma, a što je još jedan pokazatelj koliko jedna stranka može učiniti za svoj kraj. (HIna)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene