Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Čačić: Bedastoća je da sam izgubio saborski mandat

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Čelnik HNS-a Radimir Čačić bedastoćom je nazvao nagađanja da će, pošto je smijenjen s mjesta varaždinskog župana, ostati i bez zastupničkog u Hrvatskome saboru.

"Znam da bi to mnoge usrećilo, ali bedastoće su da sam izgubio saborsku fotelju", rekao je Čačić, kojega su, u telefonskom razgovoru, saborski novinari zamolili da komentira nagađanja kako je zbog nepoštivanja zakonskih rokova ostao bez zastupničkog mjesta.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 'Dobra suradnja' Holy od Čačića dobila buket cvijeća: 'Zaslužila sam' Slika nije dostupna Najnepopularniji ministar Čačić 'Kad se počne osjećati pomak svi ćemo biti zaslužni. Zasad smo krivi'

Naime, Čačić, koji je nedavno smijenjen s mjesta varaždinskog župana, po pisanju medija morao je podnijeti pisani zahtjev predsjedniku Hrvatskog sabora da mu se aktivira saborski mandat koji mu je bio zamrznut zbog nespojivosti dviju dužnosti - zastupničkog mandata i dužnosti župana.

Kako to nije učinio u zakonskom roku od osam dana nakon smjene, postavilo se pitanje Čačićeva saborskog mandata.

"Postoje dva temelja po kojima ću biti u Saboru: jedan je da aktiviram sadašnji saborski mandat, a drugi, po kojem ću i ići, jest da se vratim na mjesto zastupnika koji izlazi iz Sabora odlukom nadležnoga stranačkog tijela", rekao je Čačić.

Na Čačićevu mjestu u Saboru sada je zastupnik Zlatko Horvat i mediji pretpostavljaju da će on podnijeti ostavku kako bi Čačić ušao u Sabor.

Novinari su za komentar Čačićeva slučaja upitali i predsjednicu HNS-ova Kluba zastupnika Vesnu Pusić, koja je u Saboru izjavila kako će Čačić na vrijeme i u skladu sa zakonom preuzeti saborsko mjesto.

"Ne ću vam reći po kojem modelu, ali vam tvrdim da ćemo realizirati sve što smo zamislili", rekla je Pusić.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene