Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Suprotno EU direktivi

BUZ najavio tužbu protiv Vlade zbog grijanja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Blok Umirovljenici zajedno najavio je tužbu protiv Vlade, a u ime oštećenih građana Republike Hrvatske i to zato jer Vlada nije do svibnja ove godine, sukladno EU direktivi, donijela uredbu kojom bi se definirala i regulirala pomoć kojom bi se siromašnim kućanstvima subvencionirala energija.

Iz Vlade ovih su dana najavili kako od subvencija neće biti ništa, već nude pomoć u obliku obročnog plaćanja računa za grijanje. Prema Zakonu, subvencije bi trebala dobiti kućanstva čiji račun za grijanje premašuje 10 posto prihoda.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković i Peđa Grbin užarene linije Ovo je za analitičare realan postizborni scenarij: "Ima prodanih duša, samo je pitanje cijene" Ilustracija Upisano Srbin greškom sebe i sina upisao kao Hrvate, a onda je uslijedio šok

>>Većina građana plaćat će skuplje energente kako bi pomogli siromašnijima

'Nažalost sredstava u proračunu nema. Mi možemo možda ostale građane opteretiti s nešto većom cijenom energenata kako bismo napravili fond solidarnosti, međutim to je sada pitanje da li građani više mogu podnijeti dodatni teret ili ne mogu na svojim leđima', rekla je Milanka Opačić ministrica socijalne politike i mladih.

'Vidimo da je Vlada napravila jedan presedan. Još jednom je prevarila Europsku uniju, odnosno izigrala jednu od direktiva koju je trebala poštovati, odnosno primijeniti već ove zime', rekao je Milivoj Šipka iz BUZ-a.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene