Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Licemjerna Jovanovićeva prozivanja

Buterin traži Jovanovićevu ostavku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Saborska zastupnica Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) Vesna Buterin zatražila je na današnjoj konferenciji za novinstvo, održanoj u Rijeci, da Željko Jovanović (SDP) da ostavku na dužnost predsjednika saborskoga Nacionalnog odbora za suzbijanje korupcije jer, kako je rekla, svojim javnim istupima pritišće Državno odvjetništvo i druga pravosudna tijela.

'Licemjerna su Jovanovićeva prozivanja zbog korupcije dok kao zamjenik riječkoga gradonačelnika omogućuje bogaćenje svojega stranačkog tajkuna na štetu građana Rijeke', istaknula je Buterin govoreći o poslovnim odnosima riječkih 'Tržnica', to jest njihova vlasnika Ivana Franolića, i grada Rijeke. Jovanović nije ništa poduzeo da se otkaže štetan ugovor 'Tržnica' i grada, čime je grad dosad oštećen za 80 milijuna kuna, a i dalje mu se šteti, ustvrdila je Buterin.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Zbog nezakonitog upisa Ministar Jovanović razriješio ravnatelja karlovačke škole Slika nije dostupna Odgovor na pismo Ministarstvo učenicima: 'Nećemo uslijed pritiska tolerirati počinjene nezakonitosti'

Riječki gradski vijećnik HDZ-a Hrvoje Burić, pozivajući se na Jovanovićevo često naglašavanje 'u slučajevima sumnje u povezanost s kažnjivim djelima dužnosnika HDZ-a da tri i više osoba koje čine štetu tvore kriminalnu organizaciju', istaknuo je da su i u slučaju sumnji u gospodarski kriminal u odnosu grada Rijeke i 'Tržnica' kazneno prijavljene tri osobe. Jovanović može proširiti svoju definiciju i na riječki slučaj, dodao je Burić.

Linić na novinskim konferencijama traži mjesto unutar SDP-a

Saborskog zastupnika SDP-a Slavka Linića pozvao je da odgovori građanima Rijeke zašto se na proteklim parlamentarnim izborima kandidirao u 10. izbornoj jedinici, a ne u Rijeci, to jest u 8. izbornoj jedinici.

Saborski zastupnik Anton Mance ocijenio je da Linić redovitim izlaganjima na konferencijama za novinare traži mjesto unutar SDP-a jer je ta politička stranka odabrala novoga gospodarskog stratega. Vlada Ivice Račana, u kojoj je Linić bio drugi čovjek s posebnim zaduženjem za gospodarstvo, nije se brinula za drvnu industriju, koja sada, uz potporu vlade, ostvaruje izvozne rezultate koji se mogu mjeriti s brodogradnjom, rekao je Mance. Osim toga, ta je vlada iza sebe ostavila samo neriješene probleme u brodogradnji, a nije se ostvario Linićev pokušaj uvođenja nagibnih vlakova na pruzi Rijeka-Zagreb, istaknuo je Mance te ustvrdio da je HDZ-ova vlada 'daleko više ulagala u Rijeku nego Račanova koalicijska vlada'. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene