Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Ništa konkretno ne predlažu'

Buterin: SDP nikad konkretno ne predlaže gdje smanjiti rashode

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Saborska zastupnica Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) Vesna Buterin rekla je danas na konferenciji za novinstvo u Rijeci, osvrnuvši se na izjave SDP-ovih saborskih zastupnika o nedostacima rebalansa proračuna, da SDP samo ističe nužnost smanjenja proračunskih rashoda, a nikad konkretno ne predlaže kako bi se ti rashodi trebali smanjiti.

U SDP-u nemaju hrabrosti pokazati gdje treba 'rezati' u rashodima državnog proračuna, rekla je. Posebni zaključak o zamrzavanju rashoda na sadašnjoj razini u iduće dvije godine donesen u Saboru pokazuje odlučnost i hrabrost jer se rashodi neće povećati tijekom iduće - izborne godine, rekla je Buterin. Ustvrdila je da je rebalans proračuna dokaz brige vladajućih o socijalno najugroženijima i zaštiti standarda stanovništva jer se neće smanjivati plaće i mirovine.

Pročitajte i ovo Hrvatski sabor sa 77 glasova Sabor izglasao rebalans proračuna, vladajuće podržao i Hrelja: "Ja sam ubrzivač procesa" Hrvatski sabor Četverosatno izjašnjavanje Vlada odbila sve amandmane o rebalansu proračuna oporbenih zastupnika i klubova, dolazi i do promjene u zastupničkim redovima

Nepovoljna kretanja ekonomskih pokazatelja utjecala su na nemogućnost povećanja prihodovne strane proračuna, istaknula je, dodajući da je vlada mjerama smanjenja javnih rashoda postigla njihovo smanjenje za 6,1 milijardu kuna u 2009. i 2010. godini. Da nisu uvedene te mjere, rashodovna strana proračuna bi bila sada za 3,4 milijarde kuna veća, koliko je bilo smanjenje rashoda u ovoj godini, a proračunski deficit bi iznosio 17,5 milijarda kuna, istaknula je.

Poručila je SDP-u da će proći 'još dugo razdoblje dok im glasači na izborima ne daju mogućnost da upravljaju državnim proračunom'. Saborski zastupnik HDZ-a Anton Mance istaknuo je važnost nastavka dodjele potpora poljoprivredi i drvnoj industriji, pri čemu je dodao kako SDP u razdoblju obnašanja vlasti u zemlji nije davao potpore ni jednoj ni drugoj grani. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene