Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Izuzetno cijenimo stav Hrvatske o holokaustu'

Burns: Kongres SAD-a raspravlja o ukidanju viza Hrvatskoj

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izuzetno cijenimo stav Hrvatske o holokaustu, koji je iznio predsjednik Ivo Josipović u Izraelu, kazao je zamjenik američke državne tajnice.

Hrvatska se potpisom Pristupnog ugovora s EU pozicionirala kao uzor državama jugoistočnog Balkana i SAD iznimno cijeni hrvatski doprinos regiji, istaknuo je danas u Zagrebu zamjenik američke državne tajnice William Burns nakon sastanka s hrvatskom ministricom vanjskih poslova Vesnom Pusić.

Pročitajte i ovo Miro Kovač i Vesna Pusić KOVAČ I PUSIĆ ZA DNEVNIK NOVE TV Bivši ministri o Orbanu i hrvatskoj vanjskoj politici: "Kad su poruke disonantne, kao što u nekim slučajevima kod nas i jesu, onda to zbunjuje" CIA (Foto: AFP) upozorenje CIA-e Putinov očaj i uporaba nuklearnog oružja? "Nitko od nas ne može olako shvatiti prijetnju"

'SAD potiče Hrvatsku da nastavi s reformama i u pitanjima povrata izbjeglica. Izuzetno cijenimo stav Hrvatske o holokaustu, koji je iznio predsjednik Ivo Josipović u Izraelu, te ono što se čini za povrat imovine hrvatskih Židova za vrijeme Drugog svjetskog rata',  naglasio je Burns te dodao kako SAD podržava hrvatsku Vladu u provođenju gospodarskih reformi, koje će zasigurno poboljšati uvjete za američka ulaganja.

Što se tiče ukidanja viza, o tome trenutno raspravlja Kongres, te odluku treba pričekati. (Agencija VLM)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene