447548
447548
447548
447548
447548

Bura lomila stabla po Splitu i okolici

Jaka bura koja je u ponedjeljak puhala na širem području Splita zadala je pune ruke posla tamošnjim vatrogascima koji su uz redoviti posao gašenja požara trebali uklanjati stabala koja su se rušila na prometnice.

 
 
 
 
Bura (Foto/Arhiva: Dino Stanin/PIXSELL)
Bura (Foto/Arhiva: Dino Stanin/PIXSELL)

Već rano ujutro kod Instituta na Marjanu vatrogasci su uklonili stablo koje je priječilo promet, dok su u Gundulićevoj ulici u središtu grada u padu stabla oštećena dva parkirana automobila. Stablo se srušilo i u Osječkoj ulici, ali tamo nije zabilježena materijalna šteta.

Vatrogasci su uz te intervencije još gasili požar niskog raslinja i trave kod Žrnovnice, požar lišća u Vukovarskoj ulici u Splitu, te požar trave na Visokoj u Splitu.

Vjetar je stabla lomio i u Gatima te u Sitnom Donjem, dok je u Trnavi na Biokovu grom izazvao požar kojega je gasilo 15 vatrogasaca i pet djelatnika parka prirode. Kod repetitora u Gizdavcu gorio je drveni električni stup, pa su na teren izišli djelatnici HEP-a.

Vatra jučer nije zaobišla ni Brač na kojem je gorjelo u Postirama, kao i u Prapratni i Vrbovskoj na Hvaru, te u Borovači nedaleko Muća.

Kod Marine u blizini Trogira gorjelo je u Pozorcu-Donje polje gdje je izgorjelo 1,5 hektara makije, maslina, bajama i smokava. Požar je lokaliziralo 15 vatrogasaca sa četiri vozila. Gorjelo je jučer i na Vilaru u Žrnovnici gdje je prilikom gašenja trebalo isključiti i 110KW dalekovod. (Hina)
 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se