Obavijesti Video Pretražite Navigacija
TRAŽE UKIDANJE IZMJENA

BUNT UNUTAR VLADAJUĆE STRANKE Mladeži HDZ-a Zagreba i Splita stale na stranu studenata

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Objava na Facebooku zagrebačkog ogranka Mladeži HDZ-a obrisana je ubrzo nakon postavljanja, dok je ona splitskog ogranka u vrijeme pisanja ovog teksta još bila aktivna.

Mladež HDZ-a Zagreba solidarizirala se sa studentima u protestima protiv smanjenja iznosa koji studenti godišnje mogu zaraditi bez oporezivanja, svrstavši se time protiv vlastite stranke.

Pročitajte i ovo Gordan Jandroković, Roberta Metsola, Andrej Plenković Ima ozbiljnog konkurenta Ugledni medij raspisao se o Plenkoviću, pogledajte gdje ga vide: "Bio bi to pozitivan signal..." Rafalei dolaze u Hrvatsku Povijesni prelet FOTO/VIDEO Hrvatska vojska ulazi u 21. stoljeće: Više od milijardu eura za nove moćne čuvare neba

Podsjetimo, Ministarstvo financija, kojemu je na čelu HDZ-ov Zdravko Marić, novim Pravilnikom o porezu na dohodak, izmijenjenim u sklopu porezne reforme, smanjilo je od siječnja ove godine limit za neoporezive prihode studenata i učenika s 50.000 na 15.000 kuna godišnje.

Zagrebački ogranak Mladeži HDZ-a tim je povodom na Facebooku zatražio od resornog ministarstva da se to što je prije moguće promijeni.

"Tijekom prošle parlamentarne kampanje iznijeli smo Program za mlade u kojemu su sadržana obećanja za mlade kao i ciljevi prema kojima treba odrediti politike za mlade. Trenutno rješenje koje postoji u Pravilniku o porezu na dohodak nije nam prihvatljivo jer je u suprotnosti s našim stavom da se svim učenicima i studentima koji redovno izvršavaju svoje obveze u školi i na fakultetu mora osigurati neoporezivi primitak do iznosa od 50 000 kuna godišnje.

Tražimo od resornog ministarstva da u najkraćem mogućem roku korigiran čl. 4., st. (1), točka 2 u tablici kako bi neoporezivi iznos za rad preko učeničkog i studenskog ugovora bio neoporeziv do 50 000 kuna godišnje", istaknuli su oni. No, ta je objava na Facebooku vrlo brzo izbrisana.

U solidariziranju sa studentima pridružili su im se i kolege iz Splita: na svojoj su službenoj Facebook stranici prenijeli post svoga predsjednika. "Brojni studenti koji su, baš kao i ja, mjesece i mjesece provodili radeći po skladištima, kafićima i turističkim agencijama pogođeni su odlukom Vlade o izmjenama pravila prema kojima je smanjen prag za oporezivanje studentskih zarada, a koja je mnogima od njih jedini izvor prihoda.

Kao predsjednika Mladeži HDZ-a u Splitu ta činjenica me boli još više jer smo u kampanji obećavali upravo suprotno. Očekujemo brzu reakciju Ministarstva i hitne izmjene."

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene