Obavijesti Video Pretražite Navigacija
40 hektara šume

Buknuo požar na Hvaru: Vatrogascima kroz noć posao olakšava lagana kiša

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kasno u noć buknuo je požar na Hvaru. Vatra je zahvatila borovu šumu i makiju, ali nema opasnosti za stambene objekte, na terenu su vatrogasne ekipe kojima je u pomoć priskočila lagana kiša.

Na otoku Hvaru, južno od mjesta Zastražišće na području općine Jelsa, buknuo je požar u noći sa subote na nedjelju, a vatrena je stihija zahvatila oko 40 hektara borove šume i makije, doznaje se od zapovjednika DVD-a Jelsa Romana Radonića.

Pročitajte i ovo Ilustracija, požar Očevid u tijeku Tužan Uskrs u Slavoniji: U požaru obiteljske kuće smrtno stradala jedna osoba Požar kamiona Čistoće u Rijeci - 2 Veliki požar u Rijeci VIDEO Zapalio se kamion Čistoće, vatra se proširila na parkirane automobile: Šteta je više desetaka tisuća eura

Ujutro u 6 sati za Dnevnik.hr zapovjednik Radonić je izjavio da je kiša prestala, ali da su vatrogasci uspješno stavili požar pod kontrolu i da više nema otvorenog plamena.

"U gašenju ovog požara angažirano je u kasnim noćnim satima 35 vatrogasaca i deset vatrogasnih vozila, a vatrena buktinja ne ugrožava stambene objekte", rekao je Radonić za Hinu.

Po njegovim riječima, u oko 3 sata poslije ponoći počela je na Hvaru padati lagana kiša koja bi mogla olakšati stavljanje požara pod kontrolu. Radonić je dodao da će vatrogasci ostati na požarištu cijelu noć. (HINA)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene