Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Akcija Prijatelja životinja

Budite humani: Ne bacajte ljubimce na ulicu zbog odlaska na more!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vrijeme je godišnjih odmora i mnogima, nažalost, njihovi kućni ljubimci postaju teret.

Udruga Prijatelji životinja, u suradnji s Gradskim uredom za poljoprivredu i šumarstvo grada Zagreba, i ovog ljeta provodi kampanju 'Obitelj na more, a pas na ulicu?', s nakanom osvješćivanja javnosti o problemu napuštanja životinja, te apelira na posvajanje napuštenih životinja umjesto njihove kupnje.

'Svakog ljeta, uoči odlaska na godišnje odmore, povećava se broj napuštenih životinja koje lutaju ulicama, izložene udarcima automobila, gladi i žeđi i iživljavanju pojedinaca. Građani koji izbacuju dotadašnjeg člana obitelji na ulicu kako bi mogli nesmetano ljetovati i uživati u odmoru, pokazuju ovim nehumanim činom ne samo neodgovornost, već i nedostatak empatije i suosjećanja prema životinjama koje su u njih imale povjerenja. Osim toga, prebacuju odgovornost za zbrinjavanje životinje suosjećajnim građanima i pretrpanim skloništima za napuštene životinje', navodi u današnjem priopćenju udruga Prijatelji životinja.

Pročitajte i ovo Pokladno jahanje - 2 Šokačko sijelo Plemenite životinje u središtu stoljetne tradicije: "Tko je progutao konjsku dlaku, to ostaje do kraja života" Provjereno: Dan u hitnoj za kućne ljubimce - 2 PROVJERENO DONOSI Scene kojih se nagledaju na poslu neki ne mogu ni zamisliti: "Ti se raspadni poslije, plači, radi što god hoćeš, ali ispred vlasnika ne"

Informirajte se o privremenom čuvanju ljubimaca

Na plakatima udruge Prijatelji životinja koji će se moći vidjeti u Zagrebu, Rijeci, Splitu, Sisku, Velikoj Gorici, Osijeku, Karlovcu, Poreču, Zadru i drugim gradovima, građane se poziva da ne napuštaju životinje, te im se poručuje da niti ne uzimaju životinje ako će ih napustiti.

Potporu kampanji dali su Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva, Gradski ured za poljoprivredu i šumarstvo Grada Zagreba, Iskon, Zale, Arto, Europlakat, Vectordesign i MojPosao. Više informacija o kampanji i problemu napuštanja životinja te popis hotela za pse, popis hotela koji primaju pse i oglasnik za privremeno čuvanje mogu se naći na www.prijatelji-zivotinja.hr. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene