Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zaprašivanje se nastavlja

Bubalo: U borbi protiv komaraca i pomoć države

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Osječki gradonačelnik Krešimir Bubalo izvijestio je da je Gradska uprava osigurala dovoljno novca za uspješnu borbu protiv komaraca, ali očekuje da jedinicama lokalne samouprave u Slavoniji u tome pomogne i država.

Na sastanku s pročelnicima gradskih upravnih odjela Bubalo je rekao da se nakon nedavnog zaprašivanja zrakoplovom brojnost komaraca nije smanjila na zadovoljavajuću razinu pa će se zaprašivanje nastaviti idući tjedan trima zrakoplovima i desetak vozila.

Voditelj službe za praćenje brojnosti komaraca na osječkome području Enrih Merdić upozorio je kako vodostaji Drave i Dunava rastu, što upućuje na to da će se za otprilike tri tjedna pojaviti nova generacija komaraca. S obzirom na to da je brojnost komaraca povišena u gotovo svim dijelovima grada, potrebno je nastaviti tretiranje.

Pročitajte i ovo Požar u Osijeku Tijekom noći VIDEO Veliki požar u Osijeku: Vatra progutala napuštenu halu HŽ-a Ilustracija U Osijeku Na suzbijanje krvopija potrošeno više od milijun eura i još nije gotovo: "Ova godina je bila iznimno zahtjevna"

>> Oprez! Ove godine rekordan broj komaraca, stršljena, krpelja...

Komentirajući dopis Ministarstva zdravlja, u kojem se navodi kako ministarstvo raspolaže sa skromnim financijskim sredstvima za tu namjenu, ali neke bi aktivnosti suzbijanja komaraca moglo financirati pošto mu se podnese detaljno izvješće o dosad provedenim mjerama i potrošenom novcu, Bubalo je rekao kako se Gradska uprava ne može pohvaliti da je od ministarstva dobila novčanu potporu.

‘Vjerujem da će, nakon što im dostavimo izvješće o poduzetim aktivnostima, biti razboritiji i pomoći nekim jedinicama lokalne samouprave u Slavoniji, ali i mi očekujemo određenu pomoć’, poručio je Bubalo. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene