Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Predlaže odbijanje zahtjeva

Bubalo: Poskupljenje grijanja za 37 posto je pljačka!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Osječki gradonačelnik Krešimir Bubalo izjavio je danas kako će Gradskom vijeću predložiti odbijanje davanja suglasnosti na prijedlog o poskupljenju grijanja.

Bubalo je rekao da će predložiti odbijanje prijedlogu HEP-a o promjeni tarifa za usluge distribucije i opskrbe toplinskom energijom, koja bi u konačnici značila poskupljenje usluga za 37 posto.

Na današnjem sastanku s pročelnicima gradskih upravnih odjela Bubalo je odbacio obrazloženja Uprave HEP-a da se radi o usklađivanju cijena, ustvrdivši kako se o usklađivanju može govoriti ako se radi o jednoznamenkastom iznosu, a da je predloženo poskupljenje od 37 posto pljačka i nedopustiv potez.

Pročitajte i ovo Pobuna na osječkoj tržnici - 4 Troškovi se utrostručili Pobuna na osječkoj tržnici zbog podizanja zakupa klupa: "Mi smo se žalili i kumili i molili, ali tu nema nikakve pomoć" Voda u Zagrebu - 1 Problemi tijekom rekonstrukcije Dio Zagreba će tjednima biti bez tople vode, građani bijesni

>> Čačić građanima: Uvedite brojila pa će vam računi biti manji

Istaknuo je kako se planirano poskupljenje ne može temeljiti na tvrdnjama o prošlogodišnjim gubitcima HEP-toplinarstva te da HEP mora ponovno ispitati svoje troškove i način poslovanja te ostvariti uštede, a ne neopravdano podizati cijene.

Ako je HEP toplinarstvo poslovao s gubitkom, onda je HEP dd iskazao dobit od 454 milijuna kuna, a HEP-opskrba, dobit od 278 milijuna, pa je bilo za očekivati smanjivanje cijene struje, a ne povećanje, kazao je Bubalo. Ocijenio je kako bi Vlada, u konačnici, mogla izmijeniti Zakon o energiji, kako bi izbjegla davanje suglasnosti jedinica lokalne samouprave, upozorivši da će poskupljenje energenata potaknuti još veću inflaciju. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene