84389
84389
84389
84389
84389

Osnovana radna skupina za Boliviju

  • , 24.04.2009., 15:44
  • Autor:
  • komentara

Tjedan dana nakon ubojstva hrvatskog državljanina Jorge Eduarda Rosza Floresa i uhićenja hrvatskog državljanina Maria Tadića, ministar Jandroković se sjetio formirati radnu skupinu.

 
 
 
 

'Po nalogu ministra vanjskih poslova i europskih integracija Gordana Jandrokovića, a povodom posljednjih događanja u Boliviji kada je ubijen jedan, a uhićen drugi hrvatski državljanin, u Ministarstvu vanjskih poslova i europskih integracija osnovana je Radna skupina MVPEI-a', priopćilo ej Ministarstvo.

Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija uputit će ovih dana Ministarstvu vanjskih poslova Republike Bolivije notu konzularnog karaktera i zatražiti službenu obavijest o okolnostima pod kojima je poginuo hrvatski državljanin Jorge Eduardo Rosza Flores i o razlozima uhićenja hrvatskog državljanina Maria Tadića, a kako bi se stekao potpuni i objektivni uvid u zbivanja.

Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija nastavit će pozorno pratiti situaciju u Boliviji, prikupljati informacije i sukladno tome dalje postupati.

 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se