Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prijeđena psihološka granica

Broj nezaposlenih preskočio 300.000

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatska trenutačno broji 300.360 nezaposlenih osoba.

Prema posljednjim podacima Hrvatskog zavoda za zapošljavanje broj ljudi koji nemaju posao premašio je psihološku granicu od 300.000 te se popeo na 300.360. Statistika nezaposlenih dva je mjeseca bila ispod 300 tisuća, a iznad nje posljednji puta je bila u svibnju kada je iznosila 306.056.

Pročitajte i ovo Ilustracija POMOĆ I NAKNADA Država kažnjava nezaposlene koji se žele obrazovati? ''Odobrili su mi zahtjev, krenula sam, ali ima jedan problem'' Ilustracija - 4 MJERE POMOĆI U KORONAKRIZI Ministar: ''Utvrđene su nepravilnosti, poslodavci će morati vratiti novac u proračun''

Predsjednica sindikata nezaposlenih Hrvatske, Zlatana Perković, nedavno je istaknula kako se mnogi nezaposleni ne nalaze u evidenciji HZZ-a te da je njhov broj daleko veći - čak 500.000.

Prema mjesečnim podacima u srpnju je registrirano 298.690 nezaposlenih, što je za 1,3 posto više no mjesec ranije. Čak trećina nezaposlenih u Hrvatskoj su mladi od koji većina nema ni dana iskustva.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene