Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"Nadamo se da će do toga što prije doći"

Brodske majke vjeruju u Putinovo rješenje za zagađeni zrak u Slavonskom Brodu

Ivana Smolčić Jerković iz Udruge mama Brod (Foto: Dnevnik.hr)
Ivana Smolčić Jerković iz Udruge mama Brod (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Matea Drmić u Slavnoskom Brodu razgovara s Ivanom Smolčić Jerković iz udruge mama Brod (Foto: Dnevnik.hr) Matea Drmić u Slavnoskom Brodu razgovara s Ivanom Smolčić Jerković iz udruge mama Brod (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +0 Ivana Smolčić Jerković iz Udruge mama Brod (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/2 >>
Povodom premještanja ureda predsjednice Kolinde Grabar Kitarović u Slavonski Brod, o problemima Brođana sa zagađenim zrakom u razgovorku s reporterkom Dnevnika Nove TV Mateom Drmić, razgovarala je Ivana Smolčić Jerković iz udruge Brodske mame.

Od posljednjeg posjeta Predsjednice nije se puno promijenilo, vjerujete li da ce današnji posjet ubrzati rjesenje problema?

Pročitajte i ovo Vladimir Putin Smjene i imenovanja Ovo je novi pomoćnik ruskog predsjednika Vladimira Putina: Zovu ga drugim najmoćnijim čovjekom Moskve Xi Jinping i Vladimir Putin Prijateljski razgovori Sastanak moćnih nuklearnih sila: Vladimir Putin putuje u Peking

Svaka inicijativa i svaki napor koji se ulaže u rješavanje ovog problema je hvale vrijedan pa tako mislimo i za dolazak Predsjednice.

Ruski predsjednik Putin na sastanku s predsjednikom Republike Srpske Dodikom obećao je rješavanje problema. Mislite li da će dovođenje plina u rafineriju nafte poboljšati situaciju?

Plinofikacija bi trebala smanjiti onečišćenje u Slavonskom Brodu i nadamo se da će do nje u skorije vrijeme doći, kako bi se ovaj problem, koji traje već 10 godina riješio.

Slavonski Brod pogoden je i po demografskom pitanju, ljudi masovno iseljavaju, može li se taj trend zaustaviti?

Uzroci iseljavanja su već detektirani raznim istraživanjima. Posljednje je radilo Katoličko sveučilište. Motivacija za iseljavanje su zapravo beznađe, osjećaj nesigurnosti i uvjerenje da će našoj djeci biti bolje negdje vani. Razne struke predlažu rješenje kako preokrenuti te trendove i kako doći do onog što svi želimo, da se ti trendovi preokrenu. Tu se trebamo osloniti isključivo na struku.

Predsjednica je danas rekla da vjeruje u napredak Slavonije, Baranje i Srijema. Vjerujete li Vi i što mislite, što se treba napraviti kako bi bilo bolje?

Naravno da vjerujemo, zato smo i ovdje. Mi mladi smatramo da svojim znanjem, iskustvom i trudom, možemo osigurati napredak Slavonije. Ovdje je ključno da su svi pozvani. Svatko bi iz svoje pozicije u drštvu trebao napraviti taj pomak, odnosno trebao bi imati za cilj napredak Slavonije. Svatko je pozvan i svatko bi trebao raditi na tom jednom cilju, da nam bude bolje i da imamo bolju budućnost te svojim primjerom pokazati djeci da se može i da Slavonija vrijedi.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene